Kö kanske?

Klockan är lite över 17.00. Det är valborgsmässoafton. Och jag ska ta en tur till Systembolaget. Wish me luuk, lär bli kvar där ett tag känns det som...
Skumt.

Vi har varit i Karlstad idag, Vilhelm behövde lite sommarkläder. Och jag behövde en ny mobiltelefon (oops). På hemvägen hände en skitläskig grej! Vi åkte den lite längre, men betydligt mysigare vägen på östra sidan om Fryken. Och plötsligt kom ett stort flygplan, på otroligt låg höjd flygandes snett åt vårat håll. Riktigt lågt, precis över trädtopparna, och med mörk rök från ena motorn (eller vingen, gissar att det var motorn). Det passerade en bit från oss, och försvann sedan bakom ett krön. Och då menar jag verkligen försvann. Hur konstigt som helst! Såg det inte i luften, och såg heller inte någon rök (som jag gissar att det blir när ett plan störtar). Och inga brandbilar mötte vi heller på väg hem... Ett stort flygplan kan väl inte bara försvinna? Både jag och P såg planet tydligt, så att det verkligen var ett flygplan är helt klart.

Det är skumt, riktigt, riktigt skumt. Och som sagt, det flög riktigt lågt. Första reaktionen när jag såg planet var "Ring 112! Var har jag telefonen?". Dock ringde jag inte, tur var väl det, telefonisten lär väl ha trott att jag var helt knäpp isåfall...
Saker jag undrar III.

 • Varför lägger somliga bananer i en sådan där liten fruktpåse? De har ju skal!
 • Varför Nej och Ajaj är ord som är svåra att förstå?
 • Varför naglarna på min högerhand växer fortare än de på vänsterhanden?
Åh!

Jag är ledig!! Ja, äntligen! Har jobbat häcken av mig en vecka i sträck, haft massor att göra och är nu helt slut. Och dessutom ledig tills på torsdag 08.45. Åh, underbart!! Förhoppningsvis får jag lite fart på bloggen också, under min 1½ dygn långa ledighet. Jag ska göra mitt bästa. Puss!
Hard work.

Igår, 10-20 i kassan. Tio timmar. I kassan. Det är ju synd att vi inte får någon provition för allt vi säljer, isåfall skulle jag kunnat ta ledigt resten av månaden...
Molly Monster.

Igår var det lite dåligt med uppdatering, vi hade nämligen besök. Av en stor, svart best. Molly Monster. Dock ett väldigt snällt Monster. Monstret är egentligen inget Monster heller, utan en svart Grand danois med några vita tår. Hon är väldigt snäll, och väldigt söt. Och egentligen passar hon bättre att heta Molly Mus. Vi ska passa henne en helg om några veckor, hennes husse och matte har annat för sig då, nämligen giftermål. Det var första gången Vilhelm träffade en hund på nära håll, och det gick faktiskt över all förväntan! En stor Grandis kanske inte är ultimat att börja med, men jag tror att Vilhelm tog henne för en ponny, och sådana tycker han ju är okej.

Hur som helst, han inte knäppa någon bild på besten. Men i maj, när hon ska bo hos oss över en helg så lovar jag mängder av bilder!
Äppeljuice.

[dagens i-landsproblem] Eller heter det äpplejuice? Struntsamma. Vi brukar köpa sådan där lättdryck/äppeljuice/äpplejuice som man själv blandar ut med vatten i en tillbringare. Sedan hamnar tillbringaren i kylen, och vips, så är allt annat i kylen oätligt. Allt tar smak av den där förbannade äppeljuicen/äpplejuicen, allt! Har hällt ut otaliga liter mjölk, slängt mängder av frukt och grönsaker på grund av detta. Mjölken är värst, även om man blandar i massor av o'boy så smakar det vidrigt. Som en besk, sunkig eftersmak av äppeljuice/äpplejuice. Riktigt vidrigt. P känner ingen smak av det alls. Hans smaklökar är inte funktionsdugliga, eller så är det mina som är extrema?
[/dagens i-landsproblem]
Reklam, reklam.

Den senaste timmen har jag fått fyra kommentarer på bloggen. Alla fyra i samma syfte, att göra reklam för den egna bloggen. Så jäkla irriterande! Skriver man något läsvärt så får man många läsare, även om det tar sin tid. Att ragga läsare genom att skriva "Hej, hur har din dag varit?" i tvåhundraelva bloggar unnar inte någon. Reklam kan man göra, men kommentera inlägg man inte ens läst räknas som spam. Dålig stil!

- Jag vill inte ha hjälp med att designa min blogg. Det fixar jag själv. Jag gillar vitt, låt mig göra det.
- Jag vill inte prenumerera på bloggar som varken är roliga, läsvärda eller rättstavade.
- Min dag har varit alldeles suverän.
- Alla kommentarer vars enda syfte är att göra reklam tas bort omgående.
Äntligen!!

Thor och Mia är hemma i Sverige! Underbart! Den nyheten gjorde verkligen min dag, sitter med ett stort leende på läpparna.
Bilar.

Jag är garageänka idag. Och måste därmed roa mig med annat. Vilken tur att jag har egna bilar. Rosa Ahlgrens till frukost, helt okej! De är klart godare än de gröna, de vita är dock helt okej de också. Har jag drömt att man kunde köpa påsar med bara rosa bilar i förut?

Ännu en sötchock.

Sötchock från dagens avsnitt av Talang 2009. Ojojoj, vilken liten stjärna... Klippet finns inte ute på YouTube än, så det får bli en simpel länk till TV4 Play. Rebecka Karlsson - Aldrig ska jag sluta älska dig. Årets vinnare, kom ihåg att det var jag som sa det först.
Olika falla ödets lotter.

Dagens fråga på aftonbladet.se;


Som sagt, jag ska jobba. Nej, jag är inte bitter jag...
Familjeliv.se.

Jag slutar aldrig att förvånas. Dagens roligaste frågeställning; "Klipper du din partners naglar?". 3,93% uppger att de klipper både partnerns tå- och fingernaglar. Undrar om de ansar sin partners könshår också? Och rensar sin partners öron? Borde nog starta en omröstning angående det.
Helg!

It's friday! Vilket ärligt talat känns ganska onödigt. Jag jobbar idag, imorgon, på söndag. Det vill säga, hela helgen. Oj, vad roligt det är med helg! Dessutom skiner solen. Har den inget bättre för sig eller?!

/Trött och bedrövligt omotiverad
John Apse.

Har de senaste dagarna, i samband att jag skrivit om Thor och Mia, fått ett par kommentarer av en man som kallar sig John Apse. Då han inte lämnat någon blogg- eller hemsidesadress så mailade jag honom. Han menade, av vad jag förstod, att man inte borde stödja Mias kamp för att få hem sin son Thor. En son som hon har ensam vårdnad om, då Thors pappa som sagt skadat både Mia och Andrew. Vi har ju inte fått höra Andrews version om det hela, som John så fint förklarade.

Fick inget svar på mitt mail, så ikväll, efter den andra kommentaren från honom, så googlade jag lite. Och hittade en blogg, en blogg som ärligt talat gör mig mörkrädd. "Nej till feminism" är bloggens namn, och huvudsyftet med bloggen verkar vara att klanka ner på och förlöjliga våld och ojämställdhet som drabbar kvinnor. Som sagt, jag blir mörkrädd. Helt otroligt, och framförallt fruktansvärt skrämmande, att det fortfarande finns såpass inskränkta människor i vårt samhälle.
Skoskåp.

Sedan i måndags kväll har mycket förändrats här hemma. Innan vi somnade låg jag och P i sängen och diskuterade vår lägenhet, i vanlig ordning. Han kläckte en idé som i mina öron lät helt befängd, men nu gillar jag det! Vardagsrum blev härligt, öppet datarum och hall (!) blev vardagsrum. Vår lägenhet är nämligen lite speciell på det viset, den är närmare 100 kvm, fyra rum och kök, två ingångar (en från vardera trapphus). Men ingen hall?! Nu kan man välja, antingen går man in från gatan och hamnar i vardagsrummet. Eller så går man in från innergården, och hamnar i köket. Annorlunda, och charmigt. Till viss del. Berg av skitiga skor, halsdukar och andra ytterplagg i köket är mindre charmigt. Därför ägnades gårdagen åt att leta smart hallförvaring! Föll som en fura för detta skoskåp, givetvis från Ikea;Två sådana i köket skulle svälja sammanlagt 12 par skor, vilket räcker alldeles ypperligt för oss! Tror att det kan bli riktigt snyggt. Ska bara få med P på noterna också. Skåpen är ju vita, som så mycket annat i vårt hem. Jag älskar vitt, P är måttligt förtjust...
Ja!

Det verkar som att Thor har förenats med sin mamma. Inga säkra källor, TV4's text-tv. Men ändå, jag hoppas att det är sant! Äntligen!
Lättstörd?

Sitter och läser igenom Fridas blogginlägg från hennes graviditet. Och många roliga, och mindre roliga, minnen dyker upp. Bland annat en grej, som jag trodde jag var ensam om som gravid, men icke. Jag hade i perioder otroligt svårt att sova, trots att jag var trött som en klubbad säl. Svårigheterna berodde bland annat på att P, som låg ett par decimeter ifrån mig, andades. Har helt glömt bort hur jag störde mig på det, buttade på honom. Låg där i mörkret, halvt vansinnig över att han andades. Helt absurt, efter att Vilhelm föddes har jag inte ens tänkt på hur P andas när han sover. Ärligt talat, jag tror inte att vårat förhållande skulle palla en graviditet till.
Järnspikar!

Jag är emellanåt ganska ful i munnen när saker inte går riktigt som jag vill. Kan kläcka ur mig både det ena och det andra, grövre svordomar och könsord är tämligen vanligt förekommande. Och det är inte så bra, speciellt inte nu när Vilhelm börjar lyssna och apa efter vad vi säger. Så jag försöker, försöker och försöker att använda mig av mer barnvänliga skällsord. Det är svårt, men jag försöker efter bästa förmåga. Järnspikar, fy sjutton och hamsterpaj. Längre än så räcker inte fantasin. Ni kanske har några fräna, användbara och barnvänliga svordomar på lager?
På språng.

Gång på gång frågar jag mig hur det kan rymmas så mycket energi i en kropp på dryga 10 kilo. Hur orkar han? Har haft en lika kaosartad eftermiddag som vanligt. Står och diskar, men avbryts av ett brak. Rusar in i vardagsrummet, DVD-spelaren ligger på golvet. Brevid står Vilhelm, med ett lyckligt leende. Medan jag förpassar DVD'n till ett säkrare ställe skuttar Vilhelm iväg, snor i farten med sig dörrstoppen som vi har att förankra badrumsdörren med. In i badrummet i full fart, greppar toalettborsten och skrattar högt. Jag efter, snor tillbaka dörrstoppen och böjer mig ner för att kila fast den under dörren. Vilhelm iväg, jag hör hur han gräver i katternas matskål. Springer efter honom, och hinner precis fram för att se hur han med full kraft slänger sitt Brio-tåg i vattenskålen... Vilhelm blir blöt, mamman blir blöt, väggen blir blöt. Och för att inte tala om tåget, det blir jätteblött.Vem var det som kom på ordet föräldraledighet? Barnlös var h*n, hur som helst.
Vardagslyx.

Doctor House och Plopp saltlakrits är verkligen inte helt fel en tisdagskväll. Mina fötter och ben värker efter att ha stått och gått precis hela dagen, så den där Ploppen har jag verkligen gjort mig förtjänt av. Den är för övrigt en riktig hit!

Saker jag undrar II.

 • Varför måste Mini Katt ha tokryck och tokrace runt hela lägenheten så fort det är dags att natta Vilhelm?
 • Vad jag ska bli när jag blir stor?
 • Om jag någonsin kommer att bli miljonär, och isåfall på vad?
Thor.

Ni är säkert många som läst om Thor Wang, en 17 månader gammal pojke som på Alla hjärtans dag i år blev bortförd, kidnappad, av sin pappa. En pappa som tilldömts besöksförbud för att ha skadat både Thor och Thors mamma Mia. I fredags morse hittades Thor, på ett barnhem i Guatemala. Frid och fröjd trodde man, men icke. Mia får av olika anledningar inte ta med sig Thor hem till Sverige, trots att hon har ensam vårdnad om pojken.

För att Mia ska ha råd att vara kvar i Guatemala, och för att ha råd med advokatkostnader och dylikt behövs pengar. Varje öre är värdefullt! Skänk några kronor, det har jag gjort, och det kan du också göra.


Du kan skänka pengar via din mobil;

För att skänka 20 kr, SMS:a Vul thor20 till 72550.
För att skänka 50 kr, SMS:a Vul thor50 till 72550.
För att skänka 100 kr, SMS:a Vul thor100 till 72550.

Du kan även sätta in pengar direkt till Mia;

SEB 5201 01 330 13

Läs mer här.
Bloglovin'.

Bloglovin' är nog en av nätets bästa sidor tror jag. Kanon för mig, och alla andra, som följer ett större antal bloggar. Man riskerar aldrig att missa ett inlägg. Min blogg finns också med, för er som missat det! Följ mig här.
En liten pussgroda.

Dagens outfit; ursöt Me&I-tröja. I love it!Ordpolis.

Det heter  t - s h i r t, inte tischa. Jävla modebloggare.
Saker jag undrar.

 • Varför jag alltid diskar kaffebryggaren, trots att jag inte dricker kaffe?
 • Om gräset alltid är grönare på andra sidan?
 • Var Vilhelm har lagt fjärrkontrollen?
Snark.

Ja, det är väl det minsta man kan säga? Vilhelm var hysteriskt övertrött igår. När han åt sin kvällsgröt låg han ner med huvudet på bordet, med ögonlocken på halv stång. Bytte blöja, satte på pyjamas och åt välling. Och sedan var han som förbytt, härjade runt som en galning i närmare två timmar! Till slut, efter mycket tårar, somnade han.

Klockan 02.26 var det dags igen. Hämta bebis. Lägga bebis. Bebis vill inte sova. Klockan 03.15 står Vilhelm upp i min säng och dansar och sjunger för fulla muggar. Strax efter 05.00 tittade jag på klockan sista gången... Hann precis somna till innan det tydligen var morgon. Mm, ljuvliga morgonstund.

P, nästa gång du åker bort över natten så får du faktiskt fixa en vikarie!
Minnen.

Jag är ensam ikväll. Sitter och lyssnar på gammal favoritmusik, igen. Det är ju så att man blir helt sentimental. Hur ska jag kunna sova inatt?

Också musiken då;

Jag drömmer om att jag, och alla smurfar,
vi åker i en luftballong som är blå.
Svävar över hav och land, en ö och en strand
vi kan landa på.

Jag drömmer om en svamp, som blir ett höghus.
Jag åker hissen upp, där finns en altan,
med en läcker smurfingpool, värme och sol.
Stanna hela dagen.

Nej, jag skojar inte.
The Pirate Bay.

1 års fängelse var, och ett bedrövligt stort skadestånd. Jag skäms, ja, jag sitter här och skäms.

Läs mer här.
Som Pippi.

Nästan. Jag har städat badrummet idag, mycket välbehövligt, och hyfsat kul. Ja, faktiskt, jag hade skitkul! Slängde ut allt som gick att slänga ut, hällde ut en halv flaska Ajax över golv, toalett och handfat. Och sedan, duschen, bara att spola rent! Hur smidigt som helst. Och jäklar, vad blött det blev!

Dock, en högtryckstvätt skulle faktiskt varit på sin plats. Klumpbildande kattsand + vatten = cement. På badrumsgolvet.
Finaly!

Tack vare min vän Lindah fick jag upp ögonen för en Ikea-nyhet, Ikea PS Maskros. Den är underbar! Och svindyr! Men jag behöver den i mitt sovrum. Rund och vit, precis som jag vill ha det, men lite mer high-fashion än mina rislampor. ;)Åh, i love it!! 799 pix, det är det väl värt?
Kärlek.

*/&&6¤!"#.

Ja, just det. Någon här hemma har en förmåga att rensa cachen på tok för ofta. Ledtråd; Det är inte jag. Och Vilhelm når inte musen, så det är inte han heller. Hur som helst, det leder till att alla inprogrammerade användarnamn, lösenord och adresser försvinner. Och allt, allt, allt, tar tre gånger så lång tid som vanligt. Alltså, det är inte mitt fel att jag måste sitta vid datorn tills jag börjar jobba. 16.00. Eller hur?

Edit: Och ja, jag är på dåligt humör idag. Och jag kommer inte ihåg mitt YouTube-lösenord, därav ovanstående utbrott.
Kråkbo.

Nu, när Vilhelm äntligen piggnat till, så har jag blivit sjuk. Det slår aldrig fel, så fort jag bestämmer mig för att börja träna så kommer förkylningen flygandes som ett brev på posten. Trots att jag är motiverad till tusen, jag vill verkligen ut och powerwalka lite! Men nej, det känns inte som någon bra idé när man har en kråka i halsen, och tusen i näsan. Att snyta sig ett antal gånger, och ändå ha näsan full med snor är ganska läskigt!
Oh.

Oh, jag gjorde det! I did it! And it's rosa! Rosa, ljuvligt, somrigt och hemmagjort. Jag pratar om designen alltså. Lite tålamod, en halvtimmes tristess. Eufori!
Jag lever!

Jag sitter. Jag står. Jag går. Jag lever fortfarande! Och jag har fortfarande in fuskat! Dessutom har jag hittat ett recept på GI-vänlig kladdkaka. Jag tror att den kommer att rädda mig, faktiskt.
Kartonger.

Ja, kartonger. Banankartonger närmare bestämt. It sucks! Det känns som att hela mitt liv är nedpackat i 32 banankartonger, staplade i en hall. Letade efter mina solglajjor i helgen, utan resultat. Och efter Vilhelms flodhästlakan. Utan resultat det också. Frågar P om han har sett något jag letar efter, han rycker på axlarna och sneglar menande ut mot hallen. P frågar mig efter något han letar efter, samma sak där, jag rycker på axlarna och sneglar menande ut mot hallen.

Vi behöver ordning. Organisation. Bokhyllor, garderober och förvaring. Dock har jag inte bestämt mig för vilket jag ska välja, av programmen alltså. Äntligen hemma eller Rent hus?
Dag 1.

Klockan är 15.50, och än så länge har både jag och P hållt vår diet. Bara det är nästan värt en applåd! Känner dock redan nu att vi är i desperat behov av massa GI-vänliga recept. Vi kan ju inte leva på kycklingsallad direkt, även om det är supergott. Eller? Ja, som sagt, det är ju gott.

Är riktigt, riktigt tråkigt väder dessutom. Ägnar mig åt tvättande, vi skulle lätt kunna fylla 30 maskiner med tvätt (nej, jag skojar inte). Två tvättade, 28 kvar...
Vräk.

Vi ska beställa pizza, för andra gången den här veckan. Imorgon börjar jag (vi?) med GI-metoden, ska det bantas så ska det. Och då spelar det ju liksom ingen roll om man har 15 kilo att gå ner, eller 15 kilo + en pizza. Eller hur?

Wish me luuk! Med GI'n alltså. Pizzan tror jag ordnar sig ändå.
Glad påsk!

 • Jag är ensam ikväll. Tuppen är ute och jag är hemma med kycklingen, som någon vis person uttryckte det.
 • Jag har druckit ekologiskt vin och cigarettsyndat.
 • Jag har sovmorgon imorgon.
 • Jag lyssnar på skitbra musik. Tack Frida!
 • Det är påskafton, kvällen är ljus och sommaren ligger framför oss.

Lady GaGa - Paparazzi

Just nu känns det mesta faktiskt ganska bra.
Ägg.

Jag kan inte koka ägg. Det är ett faktum, bara att acceptera. Alla jag pratar med säger att man ska koka äggen i 7 minuter för att få hårdkokta ägg. Alla kokböcker jag läser hävdar att 7 minuter är den ultimata tiden för ett hårdkokt ägg. Jag kokar mina ägg 12 minuter, och likförbannat så blir de inte hårdkokta. Vad gör jag för fel?!
Attans.

Uppenbarligen ska man inte ta ut segern i förskott. Men godnatt-pussar kanske jag kan vänta mig iallafall...
Mm.

Sist vi besökte Ikea införskaffades tre ljus, de här. Lovley! Med doft av kladdkaka, pannacotta och nybakade kanelbullar. Kladdkakeljuset är helt klart min favorit, doftar riktigt kladdig kladdkaka i hela lägenheten nu! Mm.

1-0.

Jag ser på hockey. Gör inte du det? Jag tror att hela Sverige gör det ikväll. Och än så länge ser det väldigt, väldigt bra ut. Haha. Fortsätter det såhär så får jag nog ingen godnatt-puss av P ikväll... Men, det får det vara värt! Guld till HV!
Dagens ungdom.

Jag har nog dragit upp det här ämnet tidigare. Det där med mjukisbyxor och yngre tjejer. I regel väldigt söta flickor, fint hår, välsminkade, snygga skor/stövlar/stövletter. Och mjukisbyxor. Igår hände det igen. Gick över bron här i Sunne, och mötte en söt tjej i 16-årsåldern. Med mjukisbyxor. Instoppade i högklackade, blankpolerade skinnstövlar. Ska det vara så? Visserligen har jag passerat 20-strecket, men jag känner mig faktiskt väldigt gammal när jag ser sådant.
Men för i...

Idag har jag vid två olika tillfällen sett personer på nätet som använder `` istället för ". Gah, språkpolis, javisst. Men någon måtta får det väl vara?!
Orka.

Vilhelm sover. Och klockan närmar sig 18.30. Vilhelm borde egentligen inte sova just nu, då riskerar det att bli en väldigt, väldigt tidig morgon imorgon. Det skiter jag i. Det är min sovmorgon imorgon. Väck inte det barn som sover!
Grönöga.

Det är inte bara jag som njuter av solen här hemma. Mille flyttar sig  hela tiden i samma takt som solen flyttar sig. Mitt grönöga, soldyrkare till tusen.

Sötchock.

Att jag är en sucker för gitarrspelande pojkar är väl knappast någon hemlighet vid det här laget, men alltså, det här slår nog allt. Vilken kille!

It's helg!

Yes! It's helg! Och jag är helt ledig! Och SMHI har lovat fint väder hela helgen! Jippie, eller? Nja, jag kommer lida av konstant dåligt samvete för att jag inte kommer att vara ute i solen varje vaken sekund. Det är det som är bra med regn och rusk. Jag kan hångla med datorn, fila naglarna och kolla på repriser av dåliga tv-program, helt utan dåligt samvete. Och förressten så passar inte min vårjacka som den ska längre, bitter? Jag? Nä.
Viktminskning.

Som vanligt, i samband med månadsskifte, intalar jag mig att kommande månad är den som kommer att förändra mitt liv. Viktmässigt alltså. Minus 15 kilo till midsommar, låter det helt orealistiskt?

Dagen, och månaden, har börjat sådär. 11 non stop till frukost. Inhandling av kattmat. Promenad. Svettigt. Skavsår. Massa smaskig cous-coussallad. Plus eller minus?
Vilhelm 1 år.

Igår var det alltså, årets största dag! 1 år. Det snabbaste, men ändå det långsammaste året i mitt liv. Allt har gått rasande fort, men ändå kan jag inte alls komma ihåg hur det var innan Vilhelm fanns? Är det detta som kallas amningshjärna?Paket i massor, berg av paketpapper, tårta, kakor, mer paket. Och idag, en väldigt gnällig och trött 1-åring.