00-talets bästa.

Om ganska precis fyra månader är året, och därmed detta decennium, slut. Det spottas ut listor över både det ena och det andra, men framförallt musiklistor. Tidningen Novell har bett ett antal personer att sätta ihop sig egen lista över 00-talets 100 bästa låtar. Jag är ingen musiknörd, men jag tänkte anta utmaningen ändå. Börjar nu, förhoppningsvis lyckas jag presentera en komplett lista till nyår! :) Gör ett försök du med!

Flyttstädning.

Om drygt nio timmar har vi bara (!) en lägenhet kvar. Underbart!! Flyttade ju för snart tre månader sedan, men har på grund av uppsägningstid och impulsflytt haft förra lägenheten kvar. Har sugit, hårt. Men som sagt, nu är det slut! Flyttstädar idag, varför göra något i tid när man kan tokstressa sista dagen istället? Undrar om man ska fira med lite bubbel efter att vi lämnat nycklarna? Det är en så stor sten som nu försvunnit, ni anar inte.

Men som sagt, först städning. Torka golv, putsa fönster, dammsuga också vidare. Sedan bubbel.
Chicken.

Har säkert tipsat om Santa Marias Green Curry tidigare. Men gör det igen. Det är ju gott!! Idag med pasta till, funkar det med även om jag föredrar ris. Till efterrätt; Hallon- och fläderpaj med vispad grädde. Mm.

Ny länk.

Min kära vän Lindah har äntligen, efter att ha retuscherat alla snoppar, öppnat sin blogg för allmänheten. Länk finns givetvis i listan till höger. Besök henne gärna, och lägg speciellt märke till headern, den snyggaste i hela Oslo!
Höst.

Idag kom hösten. På riktigt. Känns verkligen inte som sommar ute längre, utan som riktigt ruggig, regnig höst. Bara att invänta de gula löven! Mysigt. Dessutom är kvällen bara min! P och Vilhelm är hos svärisarna.

Här blir det fötterna på bordet, datorn i knät, förhoppningsvis något bra på tv. Och min ensammat, kebabpizza med fefferoni och extra fefferoni. Det är inte ens gott.
Lämnad.

Har lämnat Vilhelm på dagis nu, första gången jag lämnar honom. Lite gnäll, men jag tror att det gick över snabbt. Jag hoppas det, gör ju så ont i mammahjärtat när han blir ledsen. Förstår inte hur de föräldrar vars barn storgråter vid varje lämning står ut, jag skulle definitivt inte göra det.

P är i skolan, Vilhelm på dagis. Jaha, vad gör man då? Ensam hemma!!
När jag hör din röst.

Skrev för ett par månader om första boken, "Om jag kunde drömma", i Twilight-serien. Började läsa den någon gång i somras, och läste ut den på ett par dagar. Fastnade direkt! Egentligen är det inte alls min typ av bok, men det gick helt enkelt inte att sluta läsa. Nu inväntar jag bara utbetalning från Försäkringskassan, sedan ska "När jag hör din röst" och "Ljudet av ditt hjärta", det vill säga bok nummer två och tre i serien, klickas hem från AdLibris.

Filmen har jag inte sett, och tänker inte heller göra förrän jag har tragglat mig igenom alla böcker. Men böckerna, ja de kan jag rekommendera! Alltid mysigt att ha något att läsa nu när det börjar bli mörkt och ruggigt på kvällarna.
Toalett-litteratur.

I vårt badrum finns ett mindre bibliotek. Slitz (med Sunnedamen Oksana Andersson på omslaget), nya Ikea-katalogen, diverse gamla reklamblad, en korsordstidning (det är inte jag som löser korsord på toa) och en telefonkatalog. Bland annat. Av ren nyfikenhet, vad läses på er toalett?

Det brinner!

Har haft brandkurs med jobbet idag. Många långa, men väldigt lärorika timmar må jag säga! Vet numera skillnaden på pulver-, skum- och kolsyresläckare. Hjärt och lungräddning, brandsläckning och släckning av en stackars brinnande docka. Är fortfarande ganska impad över att jag vågade! Varmt var det, men bra gick det faktiskt om jag får säga det själv. Men visst, en ledig dag kan man ju spendera på roligare sätt... Men, klaga ska jag inte! Mest synd var det ju inte om mig, utan om Mr Toast som fick bli påtänd och våldsamt släckt med brandfilt inte mindre än tio gånger. Så nej, klaga bör jag inte.
Äntligen blåbär!

Hittade äntligen ut i blåbärsskogen igår eftermiddag. Fanns faktiskt ganska mycket blåbär. Och ganska mycket mygg. Turen resulterade väl i ungefär lika många myggbett som blåbär, känner mig som en skabbräv idag. Kliar precis överallt! Plockade inte så mycket, myggen var outhärdliga, men till en blåbärspaj eller två räcker det åtminstone! Tänkte att jag skulle prova Linas recept.

Har förressten tagit massa läckra blåbärsbilder, men jag har inget bildbehandlingsprogram på den här datorn (hej paint, liksom). Mellan inskolning av blåbärsfläckig unge och kvällsjobbande ska jag försöka klämma in lite Photoshop-tiggeri.
Måste.

Jag har verkligen inte tid med det här, jag storstädar ju (ptja). Men jag bara måste. Världens vackraste låt, tänk, jag tror faktiskt att det är så...


Evanescence - My immortal
Byxlös.

Det är inte speciellt smart att slänga in alla sina byxor i tvättmaskinen på en gång. I synnerhet inte om man planerat att gå till affären.
Så stor.

Var länge sedan jag uppdaterade om Vilhelm. Han har blivit stor, helt plötsligt. Sommaren har bara flugit förbi, och nu är han plötsligt ingen bebis längre. Långt ifrån. Nu är han en stor pojke som håller på att skolas in på dagis (eller förskola som det heter) och som har tydliga åsikter om allt.


En bild på min stora, fundersamma pojke. Tagen i Blekinge vid vårt sommarhus för knappt en månad sedan.

Inskolningen går fint, är än så länge supernöjd med personalen. De andra barnen är snälla, det är bra stämning, roliga aktiviteter och god mat. Och Vilhelm trivs! När man säger att det är dags att gå till dagis skiner han upp, springer ut i hallen och letar reda på det par skor som han anser passar bäst för dagen. Det blir lite si och så ibland, men vadå, foppatofflor funkar i regn de med!
Twitter.

Jag har börjat twittra igen. Känner att jag inte riktigt har tid och motivation till att hålla bloggen lika uppdaterad och aktiv som tidigare, kombinerar lite med twitter istället. Det är inte lika prestationsladdat. ;) Twittrar här numera, under nicket En Mynta.
Tillåt mig småle.

Återigen, Familjeliv. Världens bästa humorsite. En kvinnlig medlem beskriver sin glömska, och beklagar sig över att hon då och då råkar stoppa in två tamponger för att hon helt enkelt glömt bort att den första redan finns där.

Saxat ur ett av svaren; "Är lite orolig att jag glömde en tampong inne. Har känt runt å hittar ingen. Tror jag drog ut den på fyllan men är inte säker."

Eller längre ner i svaren; "Det tar ju ett tag innan det börjar lukta."

Jag tror att jag spyr. Faktiskt.
Skräckslagen.

Har haft en kväll utan dess like! Jobbade stängning, det vill säga, till 22.20 drygt. Mörkt, ödsligt och ensamt. Började redan innan vi stängde, ett gäng a-lagare har hållt till utanför butiken mer eller mindre hela kvällen. Stökat, gapat, skrikit och varit mer eller mindre hotfulla. I vanlig ordning ringde vi polisen när det började gå över styr, polisen hade annat för sig så någon hemtransport av otrevliga alkoholister var inte aktuell.

När vi stängde butiken satt avskummen fortfarande kvar på sin bänk, var därför på helspänn redan när jag gick från Ica. När jag kommit ungefär halvvägs hör jag konstiga ljud från en villaträdgård. Fortsätter gå, men ökar ändå takten. Plötsligt rasslar det till i buskarna intill mig och jag ser något stort (i mina ögon var det stort) fara ut i full fart, max en meter ifrån mig. Slänger ett öga bakåt samtidigt som jag helt reflexmässigt börjar springa. Konstaterar att det är två grävlingar i full karriär, tack och lov springer de inte efter mig, då vet jag inte vad jag hade gjort. Jag är nämligen livrädd för grävlingar, har hört på tok för många skräckhistorier om sådana. Huga!!

Och sedan, sedan kom regnet. Fullkomligt öste ner. Nu sitter jag här, inomhus tack och lov, helt skakig. Det känns faktiskt som att ett körkort skulle sitta fint.
Kiss och bajs.

Ljuvliga morgon! Jag och Vilhelm klev, på Vilhelms initiativ, upp 06.03 idag. Underbart. Det hade knappt blivit ljust ute...

Då det är en stor dag för familjen Arborelius-Nilsson idag så slängdes yngste medlemmen i badet ganska omgående. Jag tog datorn i knät och satte mig på toalettstolen och kollade mailen. Allt väl hittills. Men, tag lärdom kära läsare, bada aldrig en unge som har varit mer eller mindre förstoppad i en vecka! Varmt vatten verkar ha en, ptja, lösande effekt om man säger så...

Det var bajs överallt. Som små, diffusa sjöodjur. Jag mår alltid mer eller mindre illa på morgonen, jag mår inte mindre illa nu när jag sanerat badkar, duschslag och badleksaker i mängder. Medan jag stod nedböjd över badkaret och skurade det kissade Vilhelm på min fot. Mm, kiss och bajs. Kaffe my ass, jag är så vaken man kan bli!!

Hemma!

Nu är jag hemma igen! Damp ner i Sunne vid 19-tiden igår, slängde i mig en macka på jobbet och sedan satt jag i kassan i tre timmar. Var för snål för att ge bort mitt lördagspass helt. ;) Ikväll blir det mer jobb, ljuvliga OB-tillägg.

Stockholmsvistelsen var trevlig, trots allt. Begravningen var fin, men givetvis ganska ledsam. Åt middag på Ulriksdahl på kvällen, underbar mat! Efterrätten slog det mesta, vit chokladpannacotta med hjortron. Jag älskar hjortron! Trevligt var det att träffa diverse släkt också, det händer tyvärr på tok för sällan. Förhoppningsvis ses vi under roligare former nästa gång. Ska försöka sno åt mig lite bilder av bror och kusin och lägga upp, klantiga jag glömde givetvis kameran, vilket inte är speciellt ovanligt.

Time to fundera på vad som ska intagas till lunch! Förslag tas tacksamt emot.
Typiskt mig.

Jag packar alltid i sista sekund. Ska jobba imorgon, smita tidigare från jobbet och ta tåget till Stockholm. Min gamle morfar dog för precis en månad sedan, på fredag är det dags för begravning. Mitt livs andra begravning. Gillar inte begravningar (vem gör det?), men vad gör man.

Hur som helst har jag inte packat än. Inte bestämt vad jag ska ha på mig och med mig. Inte grävt fram plattång, resväska och mina stövlar ur flyttröran. Allt är precis som vanligt med andra ord. Jobbar bäst (eller åtminstone mest) under press. Inte bekvämt, inte smart och inte det minsta roligt. Men sådan är jag... När jag tänker efter så borde jag nog tvätta innan tåget avgår. Mitt enda par rena (halvrena, de stinker iallafall inte) strumpor sitter på mina fötter i detta nu.

Strumplös och stressad.

Suck.

Det heter inte skriva blogg. Det heter blogga. Nötter.
Överlevnad.

Det bästa (?) som finns att se på TV den här tiden på dygnet är ett snuskigt överlevnadsprogram på Discovery. Citat; "Den här larven smakar precis som man förväntar sig att en geggig, varm och färgglad larv ska smaka." Fy. I ett sådant läge skulle jag nog föredra Sankte Per.
Blåbärssugen?

Jag har fått världens sug efter att plocka blåbär! Skojar inte, det är sant. Det är ju så gott, nyttigt och blåbärspaj, mm... Dessutom har jag hört rykten om att det är gott om blåa bär i skogarna i år. Dock hittar jag ingen som vill följa med mig ut i skogen, vågar inte gå själv då jag är rädd för döda människor halvt nedgrävda under granar. Så om ingen ställer upp får jag väl helt enkelt plocka blåbär i Icas frysdisk, inte fullt lika husligt.

Bli sjöblöt i regnet, få blåbärsblåa händer, snubbla över diverse djur (inklusive huggormar), och komma hem med en halvliter blåbär. Visst låter det idylliskt?
Fjong utan böj.

Jag är tillbaka. Jag har internet, jag har ny dator (med ett tangentbord utan en ´ utan böj på, värdelöst va?), jag har möjlighet att blogga när jag vill. Äntligen, jag har saknat det!!

Sommaren har varit härlig, i stora drag åtminstone. Mycket jobb, mycket regn, lite sol och havsbad, många mygg, alldeles för mycket godis, för lite jordgubbar... Ptja, aldrig är man väl nöjd eller? Tillbaka till jobbet och vardagen idag, ångest med stort Å.

Annars är livet bra! Dock, det där med fjongen (´) utan böj stör mig något. Jag får forska i det.