Servetter.

Jag har enormt mycket servetter. Det blir lätt så, när man besöker Ikea lite för ofta. Numera använder jag servetter istället för hushållspapper. Mycket dyrt, onödigt, inte speciellt miljövänligt, men ack vad glamoröst*!



* Så glamoröst det nu kan bli att torka upp bebisgröt, potatisskal och förmultnande wokgrönsaker ur vasken...








Snåla ska man inte.

Imorgon är det dagen med stort D, Vilhelm fyller ett år. Ett helt år! Och givetvis ska det firas, vi har tjuvstartat redan idag, men imorgon smäller det på riktigt. Man fyller ju som bekant bara ett år en enda gång i livet, så snåla ska man inte. Jag och P har just blåst upp, snörat och hängt upp 54 ballonger. Det är rätt många.



P says: "Om jag pillar in en ballong i min näsa, så kan du blåsa upp den och se vad som händer!"








Jag undrar...

... Hur ett kort samtal i telefon plötsligt kan förvandlas till en timmes slöprat om ingenting? Fråga P, han vet. Och hans mor, hon vet också.








Odesignat.

Jag är förvisso en ganska odesignad person, som gärna lallar runt i mjukisbyxor och omaka strumpor i mitt odesignade och totalt omatchande hem. Så det faktum att jag har en väldigt odesignad blogg är ju inte direkt någon skräll. Vem har fixat era bloggar? Jag kan egentligen, om jag anstränger mig lite, men jag orkar inte. Hjälp mig till ett lite mer designat liv!








Fönster.

Vi var på Ikea igår. Underbart, speciellt på en lönelördag. Det var mycket folk. Det var dåligt väder. Vilhelm var sur. Men ändå blev det ganska bra! Köpte hissgardiner till vardagsrummet, en röd toalettborste och lite annat krafs. Två urmysiga plädar, vita givetvis, bland annat. Blev toppensnyggt med gardinerna! Lite skydd mot all insyn, och framförallt lite hemtrevligare. Ska sätta upp en spik ikväll, så man slipper fästa snöret vid handtaget bara.



De underbara prydnadshusen (med plats för värmeljus inuti) kommer från Living, en av Sunnes mysigaste (och farligaste) butiker.








Sabla SSL.

Vad är SSL till att börja med?! Min dator är kaputt, igen, för att någon (Skalman) har inaktiverat SSL-protokollet. Någon vänlig själ får gärna förklara vad det betyder?








Nostalgi.

Idag är det en sådan där riktigt trist dag. Snön vräker ner, jag är ensam hemma, katterna slumrar sött i sina bäddar. Jag fördriver dagen med att läsa bloggar, bakar muffins till kommande veckas 1-åring (!) samt lyssnar på gammal favoritmusik.


Red hot chili peppers - Snow








Slumpen?

Vi bor ovanför en lokal som håller på att renoveras. Konstigt nog så renoveras den bara de dagar som det är min tur tat ha sovmorgon. Klockan 07.15-07.30 brukar de dra igång med att spika, borra och hamra. 07.45 brukar jag vara fly förbannad, och vackla upp, svärandes över min sovmorgon som än en gång gått till spillo. Och, så fort jag gått upp brukar borrandet sluta. Underligt va?








Musbus.

Som bekant så älskar jag Ikea, och allt därtill. Till och med köttbullarna älskar jag. Men min allra mesta favoritpryl från Ikea är nog dessa möss, hur söta som helst. 9 spänn styck, helt klart överkomligt.


Jag och Vilhelm leker musleken. Han springer, jag jagar honom krypandes med en av mössen i handen, väsandes "Musbusmusbusmusbus!", alternativt "Kommer liten, liten mus. Liten, liten mus vill bygga huuuus!". Vilhelm skrattar så han skriker. Jag får blåmärken på knäna.








Brrr.

Det är -9 grader ute. -9. Ibland tror jag att jag bor i Lappland. Var tog våren vägen?!








Utmanad! Utmanande?

Vilken låt tycker du verkligen inte om?
Paper planes med M.I.A. Huga!

Vad har du på dig just nu?
Mina jobbyxor och ett svart linne.

Vad hänger på väggarna i det rum du sitter i just nu?
Absolut ingenting, är hyfsat nyinflyttad och har liksom inte orkat ta tag i tavlor och sådant än...

Vem kramade du senast?
Älsk.

Vad åt du till middag?
Sill och potatis (!!).

Vad köpte du senast?
En mango/banansmootie till Vilhelm.

Vad lyssnar du på just nu?
Dead by April - Losing you.

Vilket väder gillar du mest?
Det varierar, sommarregn är mysigt men även varma, soliga dagar (på stranden).

Vad finns på ditt nattduksbord?
Har inget sådant, nyinflyttad som sagt. ;)

Säg något till personen som utmanade dig:
Sov gott och dröm sött, Ina!

Favoritresmål?
Jag älskar den grekiska ö-världen!

Nämn några saker du inte kan leva utan:
Skalman (Vilhelm!!), älsk, internet, skrivande. Och Emsipemsi.

Vad skulle du vilja ha i dina händer just nu?
Ett fett presentkort från Ikea.

Om du skulle bli förvandlad till en kändis av det andra könet, vem skulle du välja då?
Alex Schulman. Eller Henrik Schyffert.

Vilken  tv-program skulle du helst delta i, Expedition Robinson eller Sanningens Ögonblick?
Robinson, utan tvekan.

Vad skulle du vilja bli av med just nu?
Mina balklänningar. Bara hänger, till ingen nytta.

Om du skulle resa var som helst i världen inom en timme, var skulle du resa då?
Thailand! Eller Goa, Indien.

Vem skulle du helst fastna i en hiss med?

Mysiga Anders Bagge. :D

Vad ska du göra nu?
Hoppa ner i soffan och tävla mot P i SVTs Vem vet mest?.



Jag blev utmanad av Ina.

1. Svara på frågorna, ersätt en av dem med en egen fråga.
2. Utmana fyra andra personer.

Jag utmanar Frida, Lina, Jenny och Robie, varsågoda!








Restskatt.

Nu kan man på Skatteverkets hemsida kolla hur mycket man får tillbaka/ska betala in på skatten. Här blev det i vanlig ordning restskatt, dock något jag har räknat med. Hela två kronor. Oj, jag hoppas att vår ekonomi klarar av det. Jag kanske får sälja en barnvagn eller visa hönan i camen om det här ska gå runt?








Hahaha!

Skalman badar. P drar ur proppen för att tömma ut vattnet ur baljan. Skalman är så trött så att han inte vet var han ska ta vägen. Så trött, så att han hela tiden sugs mot hålet i baljan. Och täpper till det med sin söta lilla rumpa. Gång på gång. Haha, det är inte lätt när man är liten och trött!!








Aprilväder.

April kommer tidigt i år, eller ja, aprilvädret åtminstone. Imorse när jag gick till jobbet var det svinkallt rent ut sagt. På lunchen var jag ute en sväng, i strålande solsken. Underbart tyckte jag och såg fram emot 16-slaget och en lång promenad i solen. Tji fick jag, strax efter att jag slutat försvann solen. Puts väck. Sedan dess har det både regnat, snöat och haglat. Schizofreni beskriver dagens väder ganska bra.


Förressten, idag tog jag min allra första tobak/spelkontrollant på jobbet! Det var nästan lika upphetsande som det är att ta en snattare. ;)








Måndagsångest med botemedel.

Försöker bäst jag kan bota min måndagsångest med glad bebis, äggmacka och starkt Earl grey-te. Det verkar faktiskt fungera!









En riktig ängel.

Haft en alldeles utomordentligt bra dag! Imorse fick jag lång sovmorgon, precis som det ska vara på en söndag. Vilhelm och P gick dock upp vid 7-snåret. Sedan upp för att jobba i fyra timmar, alldeles lagom lång arbetsdag. Trevliga kunder, och mycket fick jag gjort dessutom. Kom hem efter jobbet och möttes av doften av nystekta pannkakor, inte helt fy skam med grädde och hallonsylt på. Söndagsmat. :)

P har dessutom tvättat och underhållt vår son. Jag har slappat vid datorn. Nu badar de, medan jag ser på reprisen av Singing Bee i lugn och ro. Jag hör hur de leker tittut med duschdraperiet, de verkar ha riktigt kul. Mina änglar, min stora ängel och min lilla ängel.

Senare, chipsrester och Beck.








På lördag.

På lördag blir det nog Ikea. Vi behöver verkligen möbler! Kanske inte konstigt då vi på ett halvår bytt upp oss från 66 kvm, till 73 kvm till 100 kvm. Rätt stor skillnad alltså. Vi har inga bokhyllor, en ynka liten byrå, men 32 banankartonger i hallen. Hela lägenheten skriker efter förvaring, visst är det underligt, här bor vi tre personer och två ynkliga katter på 100 kvm och ändå så känns det som om vi inte har någonstans att göra av sakerna?

Nästa helg är jag ledig. Och jag har fått lön. Och P har fått sin utbetalning från CSN. Och dessutom har vi barnvakt. Kort sagt, en ultimat dag för Ikea-shopping!








1996 var året.

Jag sitter och lyssnar igenom massa gamla favoriter på You tube. Hittade, och återupptäckte, Jumper. Jag gillar dem, fortfarande, trots att det var över 10 år sedan sist. Jag vet inte om det är något jag bör dölja eller inte? Kanske.








Ikväll.

Kvällen med stort K. Nypremiär av Robinson, på TV4 den här gången. Jag kanske klassas som nörd, men jag har sett fram emot detta i veckor. Det är nästan bättre än Melodifestivalen. Ska du följa gänget i Filippinerna?


Dead by April - Losing you (Hela låten finns HÄR)









Jag kan inte förstå.

Blondinbella, hela Sveriges bloggdrottning (eller ptja, jag föredrar Telefonhoran om jag ska vara ärlig), har enligt Bloglovin' minst 60-70 nya prenumeranter. Per dag. Per dag. Det borde betyda drygt 2500 nya prenumeranter den här månaden. Och förra månaden, och månaden innan det. Prenumererar hela Sveriges befolkning på hennes blogg? Jag gör det inte. Tack och lov.



Och ja, lite bitter är jag för att hon får så många nya prenumeranter och inte jag. Dela med dig kvinna!!








Twitteritwitt.

Jag har blivit en twittrare. Jag vet inte vad det är bra för, men någon funktion har det säkert. Nu vet jag iallafall vad herr Schulman och Perez Hilton har ägnat sig åt under veckan. Och det är ju rätt bra.








Årets första.

Årets första påskgodis. Mm, ljuvligt. Och det är ju trots allt fredag.









Godmorgon.

Malena Ernman var verkligen en värdig vinnare av Melodifestvivalen. Men, största behållningen med kvällen var nog ändå Moto Boy. Jag älskar!

 

Moto Boy och Charlotte Perelli - Hero








Idiotidiotidiot.

Jag har egentligen lovat mig att bortse från all skit som skrivs på Familjeliv. Den världen är nämligen inte riktigt som andra världar. Men jag kan inte låta bli, loggar in, och vad hittar jag? Jo, en nystartad grupp för gravida rökare. Än så länge består diskussionen mest av "Moahaha, nu ni alla jävla moralkärringar ska jag gå ut och ta mig en cancerpinne!!". Jag blir fysiskt illamående. Varför skryter man om att man har så fruktansvärt dålig karaktär att man inte ens är beredd att ge upp cigaretterna för sitt eget barn?








En gammal mamma.

Varför måste yngre mammor ständigt påpeka att de är just unga mammor? I mångas ögon är jag också en relativt ung mamma, men jag måste inte outa det i tid och otid. Varför har inte äldre mammor det behovet? Att tala om för alla att man är just en äldre mamma?








Restaurang Badhusgatan.

Dagens lunch, så gott! Och så enkelt! Och faktiskt rätt nyttigt också.



Kycklingwok á la Badhusgatan
1 kycklingfilé i strimlor
wokgrönsaker efter behag
2 msk chicken thai wok (Santa Maria)
1 dl vatten


Woka kycklingen och grönsakerna tills de fått en fin stekyta. Häll på kryddmix och vatten, låt koka ihop några minuter. Servera eventuellt med ris eller nudlar.

Som sagt, väldigt enkelt är det!








Pingback, what?

Det är svårt att lära gamla hundar sitta. Kategori och Inställningar vet jag vad det är för något, men Pingback? Kollar Wikipedia, guds gåva till mig. Där kan man ta reda på många saker som man bör kunna för att inte framstå som dum, men pingback? Nej, inte ens Wikipedia vet vad det är.









Här ska vi bo nu.

Vilket raseriutbrott jag just haft. Som bekant, jag emigrerade till blogspot för ett tag sedan. Trivdes bra. Sedan fungerade inte min blogg längre. Just då trivdes jag mindre bra. Jag raderade min blogg. Startade en ny, det fungerade inte heller. Då flyttade jag tillbaka hit.

Inte bara bloggen har flyttat. Jag, P, Skalman (ursäkta, Vilhelm) och katterna har också flyttat. Badhusgatan. En fyrarummare med stora fönster, högt i tak och öppen spis. Och jag, jag trivs som fisken i vattnet.