Jag mötte Lassie.

Skulle springa ner på lagret imorse, från kassan, och passerade schampohyllan. Stannade upp, gick ett par steg, vände och passerade schamphyllan igen. Och sedan en gång till. Sedan gömde jag mig bakom en pelare så att jag inte syntes alls. Teliapappan! Klockan nio på morgonen i schamphyllan på Ica. Han såg precis lika bortkommen och ledsen ut som han gör på TV. Och han hade en precis likadan beige rock på sig som han har på TV. Också köpte han schampo, Fructis. Veckans erbjudande, två flaskor för 45 kronor. Även om Teliapappan ser ganska beige och tråkig ut, så luktar han gott i håret.

Att vara unik.

Jag har precis läst om 20 månader gamla Q, som precis fått sitt namn godkänt av Skatteverket. Att ungen heter Q har jag inget emot, det är fränt. Hittade dock ett citat i texten som var förjäkla dumt.

"När Q föddes kände föräldrarna att han var ett alldeles unikt barn.
Och då vill man ha ett unikt namn. Så då blev det Q."


Ja, lilla Q. Med största sannolikhet betydligt mer unik än Emma, Elias och William.

Höst.

Eftermiddagen spenderade jag och Vilhelm ute i solen. I solen och höstluften. Har nämnt det tidigare, men jag älskar hösten! Åtminstone innan den blir sådär grå och kall. Men nu, med alla fina färger, klar luft och behaglig temperatur. Gungat, grävt i sandlådan, promenerat och plockat (och även smakat på) rönnbär. Rönnbär är så vackra tycker jag, funderar på att plocka några kvistar ute på gården när ingen ser, och ha i en vas. Höstmysigt.

Hittade en stackars solros mitt i sandlådan. Undrar hur den hamnat där? Den såg väldigt, väldigt ensam ut.    

Bananlyft och tomatvändning.

Nyss hemkommen från jobbet, idag har jag ägnat mig åt att lyfta bananer, vända tomater (så att den röda fina sidan blir uppåt) och lukta på klor. Det var lite tyngre än att plocka tepåsar, som jag gjorde igår.

Har dessutom fått mail, från Telia. Och ja, vad säger man. Jag måste nog sansa mig lite först, just nu har jag bara lust att be alla jag känner att stoppa upp sitt Telia-abonnemang i häcken, och så omogen tänker jag inte vara. Berättar mer ikväll.

Telia del III.

Idag, efter ett par veckors väntan, fick jag äntligen ett svar från Telia! Ni som inte hängt med i dusten mellan mig och Telia kan läsa om det här. Det mail jag fick idag gav dock inte speciellt mycket. I klarspråk, ingenting alls. Tyvärr. Mailet bestod av ett konstaterande om att jag fått felaktiga uppgifter från Telias kundtjänst, och att bindningstiden går ut 2010-10-23. Fick också besked om att bredbandet varit inkopplat i lägenheten sedan 2009-07-17.

Det här bredbandet. Det fungerar inte. Inte alls. Vi fick ju till att börja med inte veta att vi hade bredband förrän i september, när hela det här startade... Vi gjorde omgående ett försök att få igång bredbandet, betalar vi för det så är det ju trevligt att kunna använda det. Fick ingen ton i telefonluren, inte konstigt då de flyttat bredbandet men inte den fasta telefonen. P ringde till Telias kundtjänst och pratade med dem. Påpekade ett flertal gånger för dem att vi inte har någon ton i telefonluren, uttaget är helt dött, och troligen (säkerligen) är det därför bredbandet inte fungerar. Det trodde dock inte kundtjänst. De insiterade på att det var modemet det var fel på. De lovade att omgående skicka ett nytt modem till oss, de lovade också att det skulle komma på torsdagen eller fredagen samma vecka.

På måndagen två veckor senare, en och en halv vecka senare än utlovat, dök vårt modem upp. Och tro det eller ej, det fungerade inte det heller. Inte helt sensationellt, med tanke på att vi fortfarande inte har någon ton i luren. Bra Telia, man måste ha fast telefoni för att kunna använda ert bredband. Det känns som att det är något kundtjänst borde veta, och inte behöva bli informerade om av kunder.

I samband med mina första samtal med Telia i september, när jag som sagt fick veta att vårt abonnemang inte ens var uppsagt, bad jag att få kopior på alla papper som överhuvudtaget fanns på mig. Alla kontrakt, all information och dylikt. Blev lovad att få alla papper inom ett par dagar, till min nya adress på Rågvägen. De har fortfarande inte dykt upp. Nu har det gått tre veckor. Hej, servicekänsla!

Hade som sagt mailkontakt med en dam som jobbar på Telias kundrelationsavdelning idag. Skrev ett långt svarsmail för någon timme sedan, tog upp allting jag berättat om i det här inlägget. Jag hoppas att få svar imorgon, så att jag kan uppdatera er om utvecklingen. Dock känns det som att det kommer att bli både ett "Telia del IIII" och ett "Telia del IV" innan det här är utrett.
Halvt.

Frukost. Har lyckats köpa en paket knäckebröd med bara halva skivor i. Mycket lustigt! Känns som en ganska halv dag.

Mm, skadeglädje.

Sitter och smygtittar på grannen som skrapar rutorna på bilen och svär. Underbart! Som någon klok person uttryckte det, skadeglädje är den enda sanna glädjen.
Varmt välkommen.

Surfar runt lite på olika bloggar. Hittade en med lite intressant text i headern; "I'm blond and smarter than you.". Klanka ner på sina läsare på allra första sidan känns inte helt hundra. Hej och välkommen liksom.
Storm.

Är verkligen storm ute ikväll. Sådan där mysig höststorm, blåser, regnar och har till och med åskat lite. Är lite kluven, vet inte om jag tycker att det är mysigt eller mest läskigt. Som sagt, kluven till det. När det blåser ute så låter det massor i fläkten i köket, drar ganska friskt in också... Vet inte var det kommer från, men jag tror inte att det finns någon skorsten på vårt hus? Måste ta reda på det imorgon.

Konflikträdsla.

Jag har en person i min närhet som är fruktansvärt konflikträdd. På gränsen till sjukligt konflikträdd, om man nu kan vara det. Vid motgångar, bråk och tjafs vänder hen sig bara inåt. Vilket är fruktansvärt frustrerande! Bråkar man med personen, eller säger något som kan tolkas som kritik, vänder hen bort huvudet och bara ignorerar. Det kanske funkar på barn, men när man som vuxen vill ha igång en diskussion eller få någon som helst respons, så är det galet irriterande.

Lyckas man någon gång säga något som biter så förblir personen ifråga grinig hela dagen i princip, men att tala om det? Nej. Jag frågar "Vad är det?", "Vad tänker du på?" eller dylikt. Får till svar, "Nej, det är ingenting.", "Tänker inte på något speciellt.". Trots att hen är så ilsken att ångan sprutar ut ur öronen, bokstavligt talat.

Idag lyckades jag för första gången, på de drygt sex åren vi känt varandra, få någon form av reaktion. Härligt! Dock varade själva reaktionen bara i tio sekunder. Och där tog det stopp... Men tio sekunder, det är väl bättre än total tystnad á la vägg?

Logik.

Det är väldigt vanligt att kunder tar en plastpåse till sina bananer. Och det är väldigt ovanligt att kunder tar en plastpåse till sitt blomkålshuvud. Det tycker jag är konstigt, det saknar logik helt klart. Bananer skalar man, blomkål inte. Förklaring?
Bajstema.

Kör lite bajstema på bloggen idag. Bajspåsar och tejp. Bättre emballage för Traderapaket finns inte! Mycket tejp ska det vara dessutom. Väntar ivrigt på den dagen jag får ett negativt omdöme för att köparen helt enkelt inte tar sig in i paketet...

Känsliga varnas.Kan bara bekräfta. Det är precis som det ser ut.
Innehållet från en skitig kattlåda, mitt på mattan.
Ljuvliga morgon!

Morgonstund och köksstök.

Är så infernaliskt trött! Tidig morgon idag också. Tidig söndagsmorgon. Kanske har nämnt det förut, men söndagar är absolut den allra värsta dagen i veckan att gå upp tidigt på. Alla sover, alla utom jag. Och Vilhelm. Det är inget annat än manga på tv'n, våga vägra manga. Och våga vägra söndagsmornar.

Vilhelm stökar i köket. Jag sitter i soffan, men hör precis vad han gör. River ut alla kastruller ur skåpet. Möblerar om. Häller ut kattmat. Lägger kattmat i katternas vattenskål. Skitsamma, det är redan så stökigt i köket att det varken gör till eller ifrån... Och förressten så orkar jag inte resa mig.
Dessa ungdomar.

Har surfat runt lite, och upptäckt att väldigt många yngre bloggare (framförallt) skriver med ett mellanslag mellan varje bokstav. Varför då? För att väcka uppmärksamhet och ta plats? H y s t e r i s k t j o b b i g t a t t l ä s a o c h ä v e n a p - j o b b i g t a t t s k r i v a . Och framförallt, hur gör man där det verkligen ska vara ett mellanslag? Gör man typ ett mellanslag på var sida om det egentliga mellanslaget då?
Frukost.

Två ipren, korvmacka, mjölk. Nu ska jag jobba!
Calle.

Idol 2009. Den enda av mina ursprungliga favoriter som hänger kvar är Calle, Calle Kristiansson. Och vad händer? Jo, det ska röstas om han får vara kvar eller inte! Vad tusan??! Men ptja, vad gör man. Jag röstar. Och röstar. Och röstar. Gör det du med, 099-414 02, fram till midnatt. Kom igen!

Som en räv.

P, listig javisst. När han sätter den sidan till. Fixar tacos, sätter ett vinglas i ena handen på mig och ställer datorn i mitt knä. Och Idol på tv'n. Och sedan går han ut. Och ja, klaga kan jag ju inte direkt.

Nu eller sedan?

Dagens stora problem. Börjar jobba klockan 12.00. För det första, vad är det för en jäkla tid? För det andra, när äta lunch? Nu eller på första rasten vid 15-tiden? Ibland är det skönt med små problem.

Lunch. Nu. Kantarellsoppa. Mums!
Skitmånad.

Fick verkligen pisslön den här månaden, tycker att jag jobbat på precis som vanligt, om inte mer. Men nej, det syntes inte på lönen! Inte ett dugg. Dessutom verkar alla större räkningar dimpa in nu, allihop på en gång. Skitmånad. Ska jag överleva månaden lär jag också bli en sådan där snålljåp som inte betalar för påsarna...

Dagens snålljåp.

Jobbade igårkväll. Framåt sju-tiden kom det två herrar till kassan, gissar att de skulle hem och se på hockey. Chips, jordnötter, öl. Den ena betalade med sitt kort, precis när han skulle dra kortet så uppmärksammade den andra att de glömt att ta en påse. Den betalade väste "Schhh, vi tar det sedan!". Tämligen högt. Han såg lite skamsen ut när han insåg att jag hade hört. Men ptja, jag bjöd på påsen iallafall!

Istället för kaffe.Precis min humor.

Ny design!

Nu är nya bloggdesignen uppe! Jag är grymt nöjd, jag älskar den! Som sagt är det Lady Dahmer som har gjort den, efter mina önskemål. Rekommenderar absolut henne! Väldigt tillmötesgående, lätt att ha att göra med och framförallt väldigt duktig tjej. Än en gång, jag är grymt nöjd med designen!
Vilken utmaning.

Har de senaste dagarna lagt ut en hel del auktioner på Tradera, mestadels Vilhelms avlagda kläder. Fick nyss en förfrågan om innermåttet på ett par vinterkängor. Hur i helsike mäter man innermått på ett par vinterkängor med måttband? Har mätt ett antal gånger, med varierande resultat... Kan säga så mycket som att innermåttet är mellan 12 och 16 centimeter. Med reservation för ytterligare någon centimeter hit eller dit...
Höst i luften.

Riktigt, riktigt mycket höst ute idag. Mulet, lite lagom mycket dis i luften och 8 plusgrader. Jag tillhör de få människorna som faktiskt älskar det här vädret! Visst är sommar inte fel, men jag är egentligen inget värmefreak. Härligaste årstiden är enligt mig just nu, när sommaren precis övergått i höst. Långa, frusna promenader. Mörka kvällar med tända ljus inomhus. Halsduk och fingervantar. Röda, gula och orangea höstlöv. Mm, höst är verkligen min grej!
Onsdagslyx!

Onsdag, lill-lördag. Jobbar hela helgen så jag tyckte att vi gjort oss förtjänta av lite lördag mitt i veckan. Modifierad kladdkaka med grädde fick det bli, grymt god!


Kladdkaka med marshmallows

2 ägg
2 dl strösocker
150 gr margarin
1,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
ca 1,5 dl marshmallows
150 gr valfri choklad

Smält margarinet. Blanda ihop socker, ägg, vetemjöl och kakao. Rör ner margarinet. Häll i smeten i en lagom stor form, och grädda i 150 grader, 18-20 minuter. Ta ut kakan och häll över marshmallows (i små bitar) och choklad (hackad). Tryck gärna ner marshmallowsen lite. Grädda i ytterligare 6-10 minuter. Servera kakan ljummen med vispad grädde till.

 

Besök på Järnbolaget.

Idag har jag tagit mod till mig och entrat Sunnes manliga mecka. Järnbolaget. Uppenbarligen den enda affären i hela Sunne där männen faktiskt handlar själva, utan att ha frugan i hasorna. Det var nog jag och typ femton män i övre medelåldern där. Och Vilhelm i vagn. Kände mig grymt uttittad, det hör nog inte till vanligheterna att yngre damer/kvinnor/flickor kommer in där, och i synnerhet inte utan manligt sällskap... Kort sagt, jag kände mig som en gödselstinkande bonde på Shangri-La.

Men, jag hittade efter mycket om och men, och utan att ha frågat någon av herrarna, det jag skulle ha. En hasp. Till badrumsdörren. Så att katter kommer in, men inte små pojkar. Det vill säga, inga mer tandborstar i toaletten och inte längre smutstvätt över hela lägenheten. Och för att inte tala på hur länge toalettpappret kommer att räcka!!
Idol 2009.

Jag är Idolnörd till tusen, tanken att starta en egen Idol-kategori på bloggen har slagit mig, men nja. Det får vänta isåfall. Tycker att årets säsong hittills har varit väldigt bra! Många bra sångare och sångerskor, och många starka personligheter. Minst sagt!

En av årets favoriter, Alexander Eriksson, fick tyvärr lämna igår. Men resten av min personliga topplista hänger kvar. Erik, Calle och Karolina. Vill se minst två av dem i fredagsfinalerna!


Alexander Eriksson - Faithful disgrace

Lurifax.

Doktorn undrade om Vilhelm kunde peka ut kroppsdelarna. Det kan han inte, enbart mage, varpå mitt svar blev nekande. Igår kväll, några timmar efter läkarbesöket pekade han ut mage, rumpa, fot, näsa, öra, mun och huvud. Vi har inte tränat så mycket som vi borde med honom, men uppenbarligen har han snappat upp en del iallafall...
Lika som bär.

    

Laila Bagge vs. Anna Anka.
Är det bara jag som tycker att de är galet lika?

Förändring på G.

Jag har beställt en ny bloggdesign, den här gången från duktiga Lady Dahmer. Har sett ett första utkast, och det blir bra. Riktigt bra. Förhoppningsvis har bloggen ett helt nytt utseende i slutet av veckan, om inte tidigare! Spännande va?
Trots, trots, trots...

Idag har jag världens trotsigaste 1½-åring. Han lyssnar inte på någonting, kanske blivit döv? Doktorn frågade idag om han förstår när man pratar med honom, var nära att svara "Ja visst, allt utom nej, ajaj och inte röra". För precis så känns det ganska ofta. Små barn små problem, stora barn stora problem sägs det. Ja, jo, tjenare... Stämmer det kan Vilhelm räkna med att vara bortadopterad lagom till sin 7-årsdag.

Ojoj, på torsdag får jag gå till jobbet. Det ska bli skönt! Och visst får man känna så?
Bra jobbat.

Idag har Mats Alm häktats för, på sannolika själ, mord på sin sambo. Trots att jag inte heter GW i mellannamn så sa jag faktiskt precis det för ett tag sedan. Snubben ser ut som en mördare, helt klart. Han har rysligt kalla och elaka ögon.

Läs artikeln här.

Ingen mönsterbebis.

BVC idag på morgonen, det var den sovmorgonen det. Rutschkanan i väntrummet var det roligaste på hela besöket, kläm, känn och spruta hos doktorn var mindre kul. 85,5 centimeter och 12280 gram. Fortfarande för lång och för smal för att kvala in som mönsterbebis, men vad gör det?

Geggamoja.

Äntligen har Geggamoja lagt ut sin höstkollektion på hemsidan, äntligen, äntligen äntligen! Bara att invänta lönen, sedan ska det shoppas. Bor man som jag i Värmland kan man även, från och med i höst, köpa deras kläder hos Anna på Pricken, Åttkantsgatan i Karlstad.

Och dagens efter.

Helt okej! Bara resten av hallen, vardagsrummet, badrummet, förrådet, sovrummet och andra förrådet kvar. Imorgon. Jag är trött i benen, i huvudet och framförallt i öronen.

    

Dagens före.

Själv ska jag jobba idag, dubbelpass, 10-20. Det vill säga, tio fantastiska timmar i kassan! Kan knappt bärga mig. P är hemma idag, men han ska nog kunna underhålla sig ändå... Förebilder här nedan, efterbilder bjuds det på ikväll.

      


Ankrumpa.

Vanlig söndagskväll i soffan på Rågvägen 19C. Både jag och P är väldigt inne i FarmVille, nördigt spel på Facebook.

Jag: Varför har du skickat en anka till mig på fejjan?
P: Ptja, jag vet inte... Jag tänkte på din rumpa. Kycklinglår och sådant...

Är det sådant som kallas kärlek?

Dubbat är inte min grej.

Lugn kväll ikväll, det är ju söndag. Trött, mätt och seg. P påstår att vi ska se på den dubbade, gotländska filmen på TV4. Kommisarien och havet. Jag är tveksam, mycket tveksam. Såg förra, och ja, skit sammanfattar det hela ganska bra. Dubbat är inte min grej. Varför liksom? Svensk film, av svensk författare, inspelad på Gotland (som ju är ganska svenskt), men med tyska skådisar? Jag förstår inte. Sponsring, I guess, men nej. Det finns inget vettigt alls med det hela. Eller vad tycker ni? Står ni ut med dubbade filmer?

Ikväll visas I denna stilla natt, läs mer här.

Det gillas.

Mina facebook-vänner är verkligen för roliga. En väns status; "Mår illa. Magsjuka?". Den gillas av två vänner. En annan; "Regn, regn, regn. Skiiiit!", den gillas, även den. "Uppe i ottan med arg dotter.", gillas.

Kära vänner. Bara för att knappen finns så måste man inte trycka på den. Det är lite samma sak som nödstopp i hissar, man måste inte (även om det är jäkligt frestande ibland).

Besökstips!

Önskar du mer besökare på din blogg, hemsida eller dylikt, så har jag världens bästa tips. Kläck ur dig på Familjelivs forum att du inte tycker att amning passar sig överallt. Ojoj, vilket uppsving! :D

/Lynchad
Uppe i ottan.

Söndagar är definitivt den dagen i veckan som det är hårdast att gå upp. Speciellt när man blir väckt innan det knappt hunnit ljusna. Unge mannen i huset springer runt i blöja, slickar på fjärrkontrollen och låter "pip piiip pip". Han kan väl åtminstone visa lite ånger över vad han ställer till med?

Jag ser fram emot kvällen. Då ska jag sova tidigt. Tidigt och länge.
Mm.

Intagit soffan, fötterna på bordet, laptopen i knät. Och vin! Och Karl-Petter på tv! Lördagskväll när den är som bäst.
Lördag.

Så var det helg igen! Känns som att veckorna bara springer iväg, är det åldern kanske? Varit ute på långpromenix i höstvädret, underbart. Jag är en av de få människor jag känner som älskar när sommar övergår i höst, september-oktober skulle gärna få vara längre.

Ikväll, 164 miljoner på Lotto. Man är dum om man inte spelar va?
Paparazzi.

Kanske inte helt obekant, jag älskar den låten. Hittade tidigare idag en annan, liveversion, av den. Ojoj, den har gått på repeat sedan i förmiddags... Kan inte sluta lyssna.


Lady GaGa - Paparazzi

Det går sådär.

För att sammanfatta förmiddagens matteplugg, det går sådär. Typ fyra tal har jag lyckats kämpa mig igenom. Däremot har jag hunnit med mycket annat, som till exempel att fota katter, köra en maskin tvätt, läsa bloggar och skörda lite virtuella hallon. Hyfsat framgångsrik förmiddag må jag säga!

Tävling!Jag tävlar om ett presentkort värt 200 kronor från PO.P hos Familjebloggarna.

Tävla HÄR du med.

Det är dags för fredagsmys!

Yey, fredagsmys!! Tidig morgon, fyra timmars matte, snabblunch (gammal lasagne), ytterligare en timmes matte, hämta sur son på dagis, skicka iväg honom till farmor, jobba, jobba, jobba, rusa hem för att hinna se slutet av Idol. Sedan, sova. Ja, det kallar jag fredagsmys på hög nivå!!
1.49.

Vilhelm har sovit i en timme och 49 minuter. På den tiden skulle jag ha hunnit ta en dusch, diskat tre dagars disk, fundera på mat till ikväll, dammsuga hela lägenheten, plugga en hel del samt vika in tvätten. Har jag gjort det? Nä. Jag har lämnat sju positiva omdömen på tradera-köpare. Och ingenting mer.
Bloglovin'.

När jag bytte till egen domän, för ett par månader sedan, så slutade Bloglovin' att fungera tillsammans med min blogg. Det går alltså inte att lägga till http://enmynta.se via Bloglovin', tokigt nog. Den gamla adressen fungearar dock finfint, ännu lättare är det att klicka här.
Ljuvligt.

Visst är det underbart när den lilla 1-åringen, som tidigare luktade bebis och hallon, springer förbi, och man plötsligt känner hur man sitter i ett stort moln av ohygglig bajslukt? Mm, ljuvligt.

Träsmak i häcken.

Ja, det är en ganska bra beskrivning av dagen... Har tillbringat i stort sett hela dagen i Karlstad, postkurs! Svinbra, om man inte kan posten vill säga. Skittråkigt och totalt värdelöst om man kan posten sedan drygt tre år tillbaka. Men, det kan ändå vara kul med lite omväxling! Se något annat än Icas stammisar och ljusgula lunchrum. Dessutom satt jag mittemot en kopia av Erik Ljung, ett tag var jag osäker på om det verkligen inte var han? Men nej, det var det inte.
Jag ♥ Tradera.

Jag älskar Tradera! Håller på att packa paket som ska skickas med posten imorgon, små svarta paket blir det den här gången. Hundbajspåsar är helt outstanding!! Åter till packandet, jag kommer att göra mig en förmögenhet på detta.

Suck.

Nu: Precis hemkommen från jobb.
Snart: Sova.
Sedan: Jobba, igen.

Suck.
Kupongvecka.

Kupongvecka på jobbet. Hela veckan. Och snälla, söta, underbara, goa kunder. För att jag ska kunna dra av kupongrabatten måste ni ge mig kupongen innan jag slår ut kvittot, inte efteråt! Snälla?
Dimma.

Frukost, själv framför tv'n. Det är inte ofta det händer! Ikväll blir det jobb, och så även imorgon. Trist, men vad gör man inte? Men först ska jag träffa Ville-valle ett par timmar, han och P tillbringar helgen hos farmor/mamma, samt ta en promenix i höstvädret. Dimma och dis, mys!
Snälla tomten.

Om knappt tre veckor fyller jag 22 år (jag vet, ung som en dag och vacker som en blomma). Presenter mottages tacksamt, bifogar därför min önskelista. När du inhandlat något inför kommande bemärkelsedag är jag tacksam om du meddelar detta, antingen genom ett mail och/eller en kommentar, så att jag kan bocka av allt eftersom.

  • Ett fett presentkort på Ikea
  • Biljetter till Globen Horse Show (fjortisvarning)
  • Spikmatta, en grön
  • Långhårig grabb med gitarr
  • 24 vinglas från Kosta Boda
  • Mörkblå Samsung-laptop, för att matcha mobilen
  • Mörkblå Samsung-mobil, för att matcha ovanstående laptop
  • Små, söta fötter
  • Två månaders sovmornar
Jag i ett nötskal.

Det är dags för fredagsmys! Nedbäddad bland filtar och kuddar i soffan, laptopen på magen, tre kurrande katter på benen. Fjärrkontroll, choklad och en flarra Blacktower inom räckhåll. Kvällen är min, bara min!

Just precis en sådan där kväll som jag längtat och suktat efter länge. En kväll utan barnskrik, kladd och klet. Och ändå. Ändå saknar jag min Vilhelm-plutt så. Vilhelm-plutten som just har lärt sig att hunden säger "vovovovovovov", att katten säger "maaaoou" och att ormen säger "tssschhh" (så att saliven sprutar). Min Vilhelm-plutt.
Dagens I-landsproblem.

Hur tänker man om man designar en kastrull med ett rostfritt handtag mitt på locket? Tror ni att det blir varmt när man ska hälla av potatisen? Oh yes!! Men ja, det är väl också ett I-landsproblem förstår jag.

Ny mail!

Efter att ha tänkt att jag borde, i ett antal veckor, så har jag nu gjort slag i saken. enmynta@gmail.com är numera min alldeles egna mailadress, i första hand tänkt att användas till de kontakter som har med bloggen att göra. Varsågoda att maila! ;)

Ge fan i min post.

Sedan vi flyttade, för drygt tre månader sedan, har vi fått den tidigare hyresgästens post i vår låda. Det har också lett till att vi även fått den tidigare hyresgästen i vår låda. Varenda dag, i tre månaders tid, har hon tuffat förbi i sin Volvo och stuckit näsan i vår postlåda samt bläddrat igenom vår post. Visst låter det irriterande? Det är irriterande.

Idag har jag fixat. Från och med imorgon, fredag, så returneras all hennes post till avsändaren. Moahaha, jag känner mig härligt elak!

Telia del II.

Igår förmiddag skrev jag ett långt, långt inlägg om Telia. Fick genast respons på inlägget, i form av två kommentarer från Telias informationsansvarige, respektive en tjej på Telias kundservice. De skulle ta en titt på ärendet, och försöka lösa det på bästa sätt. Det ska bli spännande att se vad som händer, jag ser fram emot fortsättningen!
Thinking of you.


Kate Perry - Thinking of you

Lina.

Tänker på Lina med familj ikväll, det är inte rättvist. Varför du? Så glad, så öppen, så full av liv. Nej, livet är inte det minsta rättvist. Du är, och kommer att förbli så saknad.


Lina

1987-08-06
2009- 09-08

En, två... Fem?!

Fem katter bor i vår tvåa nu, högst tillfälligt. Katthår, katthår, katthår. Men mysigt är det! P är inte lika förtjust. Inte på långa vägar.

/Katt-tant

Tack Telia.

Telia har ställt till det som tusan. Inkompetent sommarvikarie, vad vet jag. Men, åh, vad arg jag är!

Som bekant så flyttade vi i somras. I mitten av juli, närmare bestämt den 17 juli, så beställde jag flyttning. Vi hade tidigare fast telefon, bredband och även bredbands-tv genom Telia. Registrerade en flytt av alltihop. Två dagar senare så ångrade jag mig. Vi använde aldrig den fasta telefonen och hade i nya lägenheten kabel-tv direkt i väggen. Ringde Telia igen den 20 juli och sa upp hela paketet, fast telefon, bredband och tv. Frågade speciellt om jag hade bindningstid kvar på något av det, och fick nekande svar. Det enda jag skulle behöva betala var alltså en faktura för tre månader, det vill säga uppsägningstiden. Valde att få hela beloppet på en och samma faktura.

Fine! Utan internet överlever jag inte, beställde därför omgående mobilt bredband ifrån 3. Bindningstid två år. Idag fick vi en faktura från Telia, på vårt vanliga belopp för bredband och tv. Tyckte att det var knepigt, då jag ju bett om att få all uppsägningstid på en och samma faktura. Ringde därför till Telias kundtjänst för en stund sedan, för att kolla upp det hela.

Där säger de, tro det eller ej, att ingen uppsägning av vårt abbonnemang registrerats! Tjejen jag pratade med i somras har alltså missat att säga upp fast telefoni, bredband och tv. Hur kan man till att börja med vara så klantig att man helt enkelt missar det? Det gick ju att rätta till, killen jag pratade med ändrade det snabbt och la in en uppsägning med datumet 20 juli. Tack för det. Sedan kom den andra, den hårda, smällen. Killen upplyser mig om att jag har bindningstid kvar på tv'n, till 23 oktober 2010. I över ett år till! Det sa inte tjejen jag pratade med i somras ett ljud om, trots att jag ställde den frågan rakt ut.

För att kunna använda tv'n under resten av bindningstiden måste vi behålla bredbandet. Ett bredband som jag idag fått reda på finns i vår lägenhet sedan en dryg månad tillbaka. Oj, vad kul vi kunnat ha med det om vi vetat att det fanns! Men alltså, för att kunna utnyttja Telias bredbands-tv så måste vi även behålla Telias bredband. Hell no, inte en chans i världen. Valde istället det andra alternativet, att få drygt ett års tv-avgift på en och samma faktura. Härligt. Jag kan knappt bärga mig.

Har pratat med flera telefonister på Telias kundtjänst idag, uppenbarligen var jag ett krångligt fall. Alla har beklagat sig så mycket, en av damerna sa till och med att det var "rent ut sagt skitdåligt" att jag inte fått rätt information. De sista damen undrade vad jag tyckte att hon skulle göra åt saken, om jag hade några förslag, för hon kunde definitivt inte ta bort bindningstiden. Ja, inte vet jag? Att göra kunderna nöjda är hennes jobb, inte mitt.

Jag kan åtminstone trösta mig med att jag gjorde fullkomligt rätt som sa upp Telias abonnemang. De lever knappast på sin pålitligthet och service, utan enbart på sitt rykte.

Plugg, plugg.

Om en knapp timme ska jag dumpa Vilhelm på dagis, och sedan är det plugg för fulla muggar i några timmar.

Nämnde kanske något om det förra veckan, eller kanske inte? Hur som helst. Jag har, än en gång, börjat plugga. Är så ofantligt trött på min nuvarande sysselsättning. I höst har jag tänkt att satsa stort, Matte B och Matte C, förhoppningsvis på en och samma termin. Under våren höjer jag förhoppningsvis mina andra betyg ett snäpp eller två, har inte riktigt kikat på vad som behöver göras, men något finns det alltid. Med lite tur klämmer jag ur mig ett hyfsat resultat på högskoleprovet också.

Och sedan, universitetsplugg! Står ännu och väger lite, är inte riktigt hundra på vad jag vill göra, dock lutar det åt fastighetsmäklare. Det betyder alltså några år i Skellefteå, Gävle, Stockholm eller Malmö. Jag vet vad jag föredrar. Men vi får se, jag lämnar alla vägar öppna. Sannolikheten för att jag skulle få en okej trea i Stockholm är väl ungefär lika hög som att man vinner på lotto...

Oh!

Björn Gustafsson, Soran Ismail och Magnus Betnér. I ett och samma program. Oh! Roast på Berns, kanal 5, nu!!
Jag bara undrar...

... vem som köper kondomer med banansmak?!
Overall-ångest.

Hur kan ett enda litet plagg orsaka så mycket ångest? Har googlat, letat, klämt och känt på overaller i ett par veckors tid nu. Ska de vara färgglada eller diskreta, tunna eller tjocka, vindtäta eller inte, vattentäta eller bara vattenavstötande, med eller utan huva och reflexer, märkes eller inte, ny eller begagnad? Dyr eller billig? Finns det overaller som är billiga? Igår tog jag efter många om och men beslutet. Vilhelm kommer att övervintra i en Didrikson Tucky Baby, skitsnygg och grafitgrå (men den såg svart ut på bilden). Vilken lättnad. Nu ska jag bara ge mig in i världen av vantar, mössor och framförallt kängor. Vinterskoångest, här kommer jag!!

Sunday.

Söndag, och ledig! Underbart. Har ägnat dagen åt absolut ingenting, precis som söndagar ska vara. Långpromenix, bland annat runt elljusspåret. Med Vilhelm och vagn. Det var geggigt, geggigt, geggigt. Rekommenderas inte!

Ikväll, söndagsmys i soffan med god mat (grönsaker!) och hallon med grädde. Och säsongsstart av Ensam mamma söker, kommersiellt och larvigt! Underbart! Precis vad man orkar med på en söndag.
Gumma i låda.

Var ute och gick tidigare idag, en runda via Ica och Systembolaget. Kommer hem, och möts av tre katter vid ytterdörren. Tre? En för lite med andra ord. Letade, ropade, visslade, skakade med matskålen, letade lite mer. Och fann tillslut Mini i en banankartong. Som stod under två andra banankartonger. Terroristen hade alltså grävt sig ner genom de stora hålen i botten, och slocknat på en hög gardiner... Hon var måttligt förtjust över att bli väckt.

The darker instinct.

Takida, det är kärlek det! Nu och alltid. Häromdagen släpptes deras nya album, inte det bästa de släppt, men helt klart bra! Väldigt bra.


Takida - The things we owe

Do not!

Lämna aldrig laptopen uppslagen och oövervakad, med fyra katter i rummet. Har inställningar på datorn som jag inte hade en aning om fanns... Skärmen är åtminstone rättvänd, jag får vara glad för det lilla.
Lördagsslisk!

Jag har, för första gången på flera år, klarat fyra dagar utan något socker alls! Inget godis, ingen läsk, ingen sylt, marmelad, kanelbullar och så vidare. Men idag, lördag = fridag!! Marmeladmackor till frukost. Ikväll blir det tacos och kladdkaksmuffins med grädde. Mm.


Marmelad förressten. Den här är ju så god så man smäller av! Lovely!!
Skämmes.

Jag har gjort det igen! Krävt legitimation av en nybliven stackars 30-åring, som bara ville ha en dosa snus... Jag är fan helt otrolig. Vad säger man? Förlåt?
Dubbla klipp.

Har minsann gjort klipp idag, i dubbla bemärkelser! Håret är en decimeter kortare, och alldeles ljuvligt chokladbrunt. Till den fina kostnaden av noll kronor. Frisörelever is the shit!!
Som två bär.

Nämnde igår att min mammas katt, tillika Ebbas kullsyster, skulle komma på besök. Hon är här nu. Tidigare var Ebba och Ylva lika, väldigt lika. Men det gick åtminstone att se skillnad på dem, Ylva var mindre och tanigare, och mer full i fan. Nu har visst Ylva växt ikapp sin syster, och Ebba har visst tuffat till sig en hel del. Kort sagt, jag ser inte skillnad på dem. Jag har inte den blekaste aning om vem som är vem. Helt galet.
Gräsklippardag.

Det finns många fördelar med att bo på markplan. Också finns det några nackdelar. Eller kanske inte direkt nackdelar, men saker som är mindre kul. Till exempel gräsklippning. Sitter vid köksbordet och tittar på vaktis som klipper gräset utanför fönstret. Det känns lite olustigt må jag säga, där knallar han omkring, bara en halvmeter från mig. En trävägg och ett treglasfönster mellan. Man vet inte riktigt hur man ska reagera, gömma sig bakom gardinen, ignorera eller vinka?
Idag.

Morgonkaffe framför datorn, ikväll jobb. Men först, tvätt, matlagning och ett par timmars råplugg.Nytillskott.

Under min bloggfria sommar har jag lyckats med ett och annat. P har också lyckats med en del. Bland annat med att övertala mig till en ny familjemedlem, den här gången en fyrbent sådan. En Ebba närmare bestämt. Huskatt, yrväder, knasboll, apa, nyårsraket, bråkstake, retsticka och gosboll i ett.
Stundtals gräsligt jobbig. Men, hon är ju så söt att man bara smälter! Imorgon kommer hennes kullsyster Ylva hit, som numera huserar hos min mor. Det känns som att det kommer att vara ganska livat här en vecka framöver.

Sär skrivning.

På mitt jobb har vi kassa rutiner och kött färs. Varenda vecka. Korrekturläsning, någon?
Så typiskt.

Milton är en katt som kräks lite då och då, helt utan synbar anledning. Oftast är det bara halvsmält mat som kommer upp.

Hur som helst, vår lägenhet är 66 kvm. Vi har en enda matta i hela lägenheten. Den är förvisso ganska stor och tar upp kanske 4 kvm. Det finns alltså 62 kvm mattfri golvyta. Men nej, mitt på mattan är absolut bästa stället för en kläggig spya. Givetvis, att jag inte förstod det.