Ägg.
Mitt bästa tips är att köpa en äggkokare. Helt oslagbart för att få de perfekt kokta äggen. Jag använder min nästan varje morgon, så jag måste säga att det var en bra investering. De är inte så dyra heller faktiskt - man har igen det. Jag lovar!
Från en FD Kock: Hårdkokt i bok och hårdkokt för oss mänskliga är helt olika saker. Sedan definierar vi hårdkokt på olika sätt med. Min sambo menar att hårdkokt är när gulan är hel men rinner ut när man trycker på den! UEEEK! Det du ska göra är att lägga äggen i en kastrull och nästan täcka med vatten. ha i salt i vatten för att skalet inte ska spricka, och sedan låter du de koka i 18 min! DE BLIR INTE GRÖNA ELLER STENHÅRDA! Så gjorde vi på restaurangen :D
Designauktion PÅGÅR! Just nu 21 kr!
När lägger du i äggen?
Ha i vatten i kastrullen så det precis täcker äggen. Ha äggen i från att du ställer kastrullen på plattan. När det börjar koka börjar du ta tid.
Hoppas du snart lyckas med dina ägg :-)
Jag lägger i äggen från början och kokar 8 min från det kokat upp. Blir perfekt =)
haha oj... hmm.låter konstigt... :( jag tror äggen jävlas med dig.... =)
Jag kokar lite på måfå, kan bli 20-25 minuter eller sådant beroende på vad jag gör under tiden ;)
Och förresten psst så tror jag det är fel på äggen! Dumma hönor...
Jag har skrivit ett inlägg om detta fenomen på min blogg om det nu kan komma till din hjälp.
http://mimmismat.wordpress.com/2008/01/23/det-perfekta-agget/
Må så gott/Mimmi