Men...

Molly har åkt hem till sin mamma och pappa. Jag saknar Molly. Jag behöver nog en Molly tror jag. Om jag slänger ut soffbordet, eller i värsta fall soffan, så kanske en Molly får plats?
Mors dag.

Ännu ett av alla dessa kommersiella jippon. Jag är inte så mycket för sådant, och speciellt inte för den köphysterin som kommer kring dessa dagar. Vilhelm är 14 månader, och har således ingen aning om vad det är för dag idag. Och inte heller vad dagen innebär. Alla gör givetvis som de vill, men att ens sambo ska bulla upp med fika, presenter och blommor i sina barns ställe vid en sådan här dag tycker jag känns totalt fel. Och att även förvänta sig att ens sambo ska uppmärksamma en på mors dag, det känns om möjligt ännu mer fel. Man är ju inte mamma till sin sambo eller? Den dagen Vilhelm ger mig en egenritad teckning på mors dag kommer jag att bli jätteglad, men ärligt talat, hellre noll uppvaktning än uppvaktning som inte kommer från barnet själv.
Mer vovve.

19 timmar har gått, 3 återstår. Och än så länge lever både jag, P,  Vilhelm och framförallt Molly. Långpromenad vid 06.30 imorse, urhärligt väder! Gick i linne och uppkavlade jeans. Klockan 06.30 på morgonen! Såg två människor, en skata och en katt. Katten var roligast tyckte Molly. Katten tyckte dock inte att Molly var sådär väldigt upphetsande.Den där utlovade bildbomben blir dock inte mycket att hänga i granen. Insåg imorse att Molly är precis som jag, snygg på riktigt, men heltokig på bild. ;) Kan också meddela att helgens huvudsyfte, att få P att inse att Grand danois är den ultimata hundrasen, anses vara väl genomfört. Grandis is the shit!
Hängpattar är hett!

Citat från en otillfredställd sambo, hämtat från Familjeliv.se:

"Hur skall jag säga till min sambo att jag inte tänder på hennes hängpattar? Vi har tre barn ihop som hon har ammat. Bröstvårtorna är stora och ojämna och är långt ifrån dom små gelehallonlikande godbitar som fanns för 10 år sen. Tuttarna är dessutom "skeva" och där ena bröstet är lite större än det andra. Men båda hänger och slänger. It aint my playground anymore kan man säga.

När det gäller sex är det mest bakifrån som gäller såjag slipper se den härjade framsidan och man kan fantisera sig bort till andra vyer.

Hur fan skall jag ta upp detta? Tänker på ett par goa stora bröst i storlek 75 DD eller likande.
"

Det roligaste jag läst idag, eller kanske till och med på hela veckan? Jag må ha både omogen och icke-PK humor. Men, jag kan stå för det. Underbart!!
Vovve!

Medan Mollys husse och matte viger sig, så viger jag och P all vår tid åt deras lilla troll. Molly. Molly Mus är här! Dock på kvällsprommis med P, så några foton kan jag inte bjuda på. Än så länge har det gått super! Molly bor på landet och är inte direkt någon stadsböna, både cyklar, folk och ljud i form av bilar och motorcyklar upplevs med skräckblandad förtjusning från damens sida. Men hon vänjer sig fort! Bilder kommer imorgon, promise!

Och såklart. Stort Grattis på bröllopsdagen, Anna och Uno!
Disciplin?

Det återstår att se om jag har någon som helst självdisciplin. Eller ja, någon har jag, då jag faktiskt inte ätit godis sedan i söndags kväll. Om man bortser från tårtbiten på lunchen igår, men, tårta är inte godis. Väl? P har åkt till Hagfors city för att ombesikta bilen, jag sitter här, själv. Ensam, godissugen och sockerberoende. Och i kylen ligger typ 100 gram Marabou. Vi får se hur länge den ligger kvar... Det finns nämligen inget, inget, som ger större njutning än vad choklad på morgonen gör.
Blogg-bluff?

Brukar inte skriva så mycket om andras bloggar, men nu går jag ifrån mina principer. Har i ett par månaders tid följt en blogg som skrivits av en 15-åring tjej, under pseudonymen Ella-Marie, eller Em som hon också kallar sig. Många 15-åriga tjejer bloggar, men hennes blogg sticker ut. Hon säger sig nämligen vara gravid, med tvillingar. Hennes blogg dök upp från ingenstans, och blev på bara ett par veckor en av de populäraste bloggarna på bloglovin'.

Bloggaren, Em, har hela tiden varit tydlig med att hon vill vara anonym. Allt man får veta är i princip att hon bor i Stockholmsområdet, och är tillsammans med en kille som är några år äldre än henne själv. Inga bilder har dykt upp, inga närmare beskrivningar av området de befinner sig i. Inga kompisskildringar. Kort sagt, ingenting som kan knyta dem till ett specifikt område, en speciell skola, en plats, en MVC-mottagning. Ingenting.

Läsarna har flockats, och mängder av kommentarer har trillat in dagligen. Massor av människor, främst unga tjejer har engagerat sig. Jag har regelbundet läst hennes blogg och förundrats. Dels över hur man kan hålla sig så hemlig, en 15-åring gravid med tvillingar sticker ju ut. Minst sagt. Och dels över hur välskriven bloggen trots allt är. Hon uttrycker sig inte som en 15-åring, hon verkar betydligt mer mogen än en genomsnittlig 15-åring. Hela tiden har jag haft magkänslan av att det inte stämmer, att något inte riktigt är vad det borde vara.

Nu bör det enligt bloggens räknare vara drygt två månader kvar till tvilligarnas nedkomst. Tvilligar föds ofta tidigare (mer en regel än ett undantag), så i stort sett skulle de kunna titta ut vilken vecka som helst. Läsarna är på helspänn, och kommentarerna är fler än någonsin. Tills idag. När Em plötsligt deklarerar att hon ska lägga ner sin otroligt vällästa blogg. Hon tycker att den tar för mycket tid i anspråk, hon säger sig inte ha motivationen att driva den längre. Eller kanske, för att hela läsarkretsen med stor spänning väntar på tvillingarnas ankomst? Tvillingar som inte finns?

Enligt Em har hon även under någon av de senaste dagarna fått ett erbjudande av en kvällstidning att ställa upp på en intervju om livet som 15-årig tvillingmamma, och samtidigt röja sin identitet. Jag är inte mer än mänsklig, jag kan ha fel. Men nej, jag tror inte att det kommer någon intervju.
Run.

Jag har börjat träna! Eller nja, det var en överdrift. Men jag var åtminstone ute och sprang igår. På första gången på, ja, jag vet inte när... Åratal.

Tre konstateranden;
  • Jag har träningsvärk på både fram- och baksidan av låren. Likaså i vaderna. Och i magen!?
  • Det finns alltså muskler. Visserligen otränade, men de existerar.
  • Jag kanske borde ha stretchat lite också?
Vilhelm.

Det händer så tokmycket med Vilhelm just nu, har hela tiden tyckt att hans utveckling gått fort, men nu går det snabbare än någonsin! Var tog min bebis vägen?

Vi har fått förskoleplats på ett mysigt dagis bara ett par hundra meter från vår nya lägenhet, dessutom har hans jämnårige granne fått plats på samma ställe, toppen! Inskolning i mitten av augusti. Det är dock lite skräckblandad förtjusning över det hela, hur ska det gå? Ska någon annan ta hand om vår Vilhelm? Tänk om han kommer att vantrivas, inte tycka om det, bli utanför och inte få vara med de andra barnen? Kan 1-åringar frysa ut ett annat barn? Hönsmamma, javisst. Det blir nog bra. Jag tror att Vilhelm verkligen behöver det här med dagis, han är så aktiv, nyfiken och framåt, så han tycker säkert att det är skitkul att träffa massa andra barn i en ny miljö.Pratet börjar så sakteliga komma också, tror jag. De senaste dagarna har det varit "Pappa?" för hela slanten. Och lite "Baaaa" som tydligen betyder Mjau/katt. Och som vanligt, "Tack". Används väldigt flitigt av unge Herr Nilsson. Och det är ju bra, för artig ska man vara! Pekar på något han vill ha, säger tack högt och tydligt medan han nickar uppfordrande med sitt lilla huvud. Godingen.
Tillbaka!

Mirakel! Min arm är i finfint skick igen, en dags kurering, en tub Voltaren och ohälsosamt mycket guacamole var det som krävdes. Känner fortfarande av det, men inte alls i samma utsträckning som i förrgår. Nu funkar armen! Jag kan jobba, jag kan packa flyttkartonger, klä mig själv utan att plågas samt blogga. Oh yes!!

Tänkte berätta alla spännande händelser, smaskigt skvaller och annat som dykt upp under de dagarna jag varit off. Tyvärr så har jag inte varit med om några spännande händelser, och inget smaskigt skvaller har jag hört heller. Har rannsakat min hjärna helt, men nej. Sorry.
Ofrivillig bloggpaus.

Den där förmodade musarmen var ingen musarm. Snarare en muskelinflammation i höger axel. Wonderful! Jag kan inte jobba, och jag kan inte sitta vid datorn mer än korta stunder. Dränker armen i Voltaren och knaprar antiinflammatorisk för fulla muggar! Jag hoppas på att åter vara i bruksskick någon gång i mitten av veckan, under tiden ägnar jag mig åt solning, bollsparkande och läsande ute i det underbara vädret.

Puss!
Kycklingkaos.

Blir så trött på folk. Den här veckan har vi extrapris på kycklingfilé (inget glassplitter i). Dock får man, då det är ett så förmånligt erbjudande, endast köpa tre kilo per hushåll. Annars räcker det helt enkelt inte till, och då kan vi inte ha sådana bra erbjudanden. Dock finns det de som försöker kringgå begränsningen lite finurligt... Först kommer fru Olsson med en stor kundvagn, innehållande bland annat de tre tillåtna påsarna kycklingfilé. Lägger upp, betalar och packar i, samtidigt som hon spanar bakåt i kön där herr Olsson kommer. Med toalettpapper, ett sexpack Pripps och tre påsar kycklingfilé. Herr Olsson betalar, glömmer plastpåse men snor en att packa i. Ett par minuter senare kommer unge herr Olsson, med en påse ostbågar och tre påsar kycklingfilé. Han lämnar fram de skrynkliga sedlarna som han fått av sin mor. Unge herr Olsson slänger i sina kyckligpåsar, och sina ostbågar i kundvagnen innan familjen går ut ur butiken i samlad trupp.

Jag orkar liksom inte påpeka det där med begränsningen. Men, så mycket krångel för att få köpa lite Kronfågel några kronor billigare?
Tjejsnack #3.

1. Berätta om din första kärlek?
Han hette Anders och var tre (?) år äldre än mig. Och väldigt, väldigt söt! Jag var väl sådär 2-3 år då, så det blev aldrig någon djupare romans. Men söt var han!

2. Vad är kärlek för dig?
När han går upp i ottan med Vilhelm, låter mig få sova några timmar extra och sedan väcker mig med massa pussar i nacken.

3. Vad är det mest romantiska någon gjort för dig?
Hjärtformade tonfisksmörgåsar? ;)

4. Hur ser ditt drömbröllop ut?
Lagom stort med trevliga gäster. Fint augustiväder och en stor bukett med liljekonvaljer.

5. Är du kär nu?
Japp!

Mer tjejsnack här.
Musarm.

Jag tror att jag har fått musarm. Jo, det är alldeles säkert! Känner mig mer eller mindre avdomnad i nedre delen av högerarmen, resten av armen gör bara ont. Fingrarna också. Dessutom så har jag ett stort, knallblått blåmärke på benet som jag inte alls vet var det kommer ifrån. Någon som vågar ställa en diagnos på det?
Torsdagsmys.

I helgen jobbar jag kväll, igen. Torsdagsmys fungerar det med! Årets första jordgubbar, kladdkaka och vispad grädde. Och Bonde söker fru. Lovely!

Inälvor!

Har jobbat. Extrapris på köttfärs. Malt 120 jävla kilo köttfärs. Jag är inte direkt sugen på tacos...
Kåjvis!

Medelåldern i den här familjen blir efter enkla matematiska beräkningar drygt 9 år. Jag tror att det stämmer ganska bra...


Tjejsnack #2.

1. Vad för typ av program ser du helst på TV?
Dokussåpor, typ Robinson, Top Model, Hells Kitchen och så vidare. Och Idol såklart!

2. Följer du någon TV-serie, vilken?
Jordan Rättsläkare sporadiskt, dock går det ju på så dumma tider numera. Och That 70's show!

3. Finns det någon kanal du klarar dig utan, varför?
SVT1 och SVT2. Och Discovery. Och kanal 6.

4. Finns det någon kanal du inte klarar dig utan, varför?
TV4.

5. Har du platt-TV eller tjock-TV?
En tjock, 28 tums kanske? Tung som tusan!

Mer tjejsnack här.
Ensamstående.

Nej, inte jag alltså. Men all cred till de som faktiskt är ensamstående med små barn! Hur fan orkar ni? Jag har varit själv med Vilhelm i ett dygn, ett dygn. Och jag känner mig som en ballong utan luft. Helt platt, tom och orkeslös. Vilhelm är sur, uttråkad, frustrerad. Jag är trött!

Fick sova knappt fyra timmar inatt, klockan 04.10 vaknade Vilhelm. Stod upp i sin säng och tjoade för fulla muggar! När vi någon timme senare gick upp var jag redo att slänga både honom och mig själv från fönstret. Nu, efter två stora muggar kaffe (jag som inte ens dricker kaffe...) och en 400 milligrams Ipren så känns det lite bättre. P kommer hem vid 12, jag räknar ner sekunderna.
Måns.

Ja, han är ju riktigt musikalisk egentligen! Om man tar bort alla trummor, dunka-dunka och skarpa strålkastare.Jag kanske borde överväga att skapa en ny kategori med gitarrspelande läckerbitar...?
Mjau.

Numera är jag inte lika flitig med att fota katterna, men någon gång händer det. Kattassar är ett av mina favoritmotiv, de är så söta! Rosa små trampdynor får vilket hjärta som helst att smälta.Tjejsnack #1.

1. Vad är det bästa med våren?
Ljuset!! Älskar känslan av att kvällarna blir längre och längre, det är fortfarande ljust ute när man kommer hem från jobbet. Det är värt mycket!

2. Vad är det sämsta med våren?
Man ser allt damm i hörnen, och alla nosavtryck på fönsterrutorna. ;)

3. Har du/vill du köpa nya vårkläder, vad?
Några plagg har jag köpt. Ett par tunikor, supersnygga till leggings! Och en ny jacka. Skulle verkligen behöva nya ballerinaskor också, upptäckte jag nyss när sulan visade sig sitta på halv stång...

4. Har du sett några vårtecken än, vad?

Oj, massor. Nu är ju våren nästan förbi, tussligona har blommat över och vitsipporna är på god väg.

5. Brukar du göra nåt speciellt på våren, vad?
Njuta!!

Mer tjejsnack hittar du här.
Flytten.

Som sagt, om knappt två veckor flyttar vi. Igen. Från Sunnes finaste, mest centrala lägenhet. Många (alla?) tycker nog att vi är helt körda. Nu har vi cirka 100 kvm att husera på, betydligt högre i tak än standard, 30 sekunder till jobbet, fina golv och vita väggar i hela lägenheten. Underbara, höga golvlister, stora och fina fönster (som jag ju tycker är så viktigt) med härligt breda fönsterbräden. Ja, kort sagt, den här lägenheten är egentligen en dröm!

Men, inte för oss. Jag längtar tillbaka till Rågvägen, räknar ner dagarna. Visserligen är det plastgolv i hela lägenheten. Väggarna är fulla med spikhål. Tapeterna är sådär, fönstren är massproducerade 90-talsfönster. Men. Gräsmattor, fruktträd, sandlåda, uteplats, förråd, egen parkeringsplats med motorvärmare, massa köksskåp, badkar, golvvärme. Och tvättmaskin! Tvättmaskin, tvättmaskin, tvättmaskin! Tvättmaskin!! Lovely!!

Ptja, man får helt enkelt väga fördelar mot nackdelar. Den här lägenheten är alldeles perfekt. Men inte för oss.
Regn, regn.

Regnet öser ner även idag, precis som igår. Idag känns det, om möjligt, ännu mer trist. Jag är ledig, P är i Ekshärad och snickrar. Skulle mer än gärna sitta i sandlådan med Vilhelm hela dagen, men som sagt, det regnar. Vilket gör att sandlådan mer kan liknas vid en gigantisk lerpöl. Men, vi kanske borde göra som grisar och festivalbesökare gör. Ut och rulla runt i leran! Jag ska fundera på det.
Bloggpress.

Jag tror att jag följer på tok för många bloggar... Försov mig imorse, snoozade tio gånger och vips så var klockan 08.10. Bara att rusa upp, dra en borste genom håret, svälja en macka i farten och pussa älsklingarna hejdå. Med andra ord, det blev för ovanlighetens skull ingen dator alls imorse. Vilket resulterade i att jag hade 60 olästa inlägg på bloglovin' när jag loggade in mig nyss. Jag lär bli sittandes här hela kvällen.

Förressten, på tal om bloglovin'. Upptäckte förut att min nya adress inte fungerar att ange. Vill ni lägga till min blogg på bloglovin' så får ni alltså använda er av den gamla adressen, http://badhusgatan.blogg.se .
Avokado.

Den största nackdelen med att bo på vischan är att det inte finns någon lyxig saluhall som säljer lagom mogen avokado.

/Bitter över den uteblivna guacamolen
Talang och talang.

Sitter och läser Aftonbladets söndagsbilaga, och får mig ett gott skratt. Alla bilagans medarbetare har, apropå talangen Susan Boyle, blivit tillfrågade om de har någon hemlig talang, och isåfall vad?


Åsa Passanisi svarar "Jag är en hejare på olika kattraser. Kan utan tvekan skilja en Norsk skogskatt från en Main coon på flera kilometers avstånd. Try me.". Ja, visst. Stavningen var det dock värre med, Norsk skogkatt och Maine coon heter det. Vi tar det igen, Norsk skogkatt och Maine coon.
Gitarr.

Ja, jag är helt förälskad i det instrumentet. Har varit det så länge jag kan minnas, troligen tack vare mr John Frusciante. P påstår att det är ett dumt instrument, och världens partydödare. Håller med honom om mycket, men definitivt inte om detta. Jag tror helt enkelt att jag måste lära mig spela gitarr, vad tror ni om det? Min mamma kan spela gitarr. Min bror kan spela gitarr. Min andra bror kan spela gitarr. Min syster kan spela gitarr. Ja, kort sagt, jag har inget annat val va?


Bror - Don't cry


Förressten. På tal om gitarr. Detta är väldigt, väldigt, sevärt. What a man!
Grattis Norge!

Jag hann hem!! Såg de sista bidragen, snabbgenomgången och poängutdelningen. Det räckte gott och väl. Men jag måste ju säga att spänningen var lite på halv stång, Norge var visserligen favorittippat, men lite spänning kunde vi väl ha fått...? Icke. Jag och P gick och la oss innan det var slut, att Norge skulle ta hem det stod ju klart ganska tidigt. Välförtjänt, absolut! Jag gillade deras bidrag.

Dock så kan jag tycka att Malena förtjänade betydligt mer poäng. Låten är bra, hon sjunger bra, hon är snygg, hon har utstrålning, hela numret stack ut. Men tydligen gick det ändå inte hem. Men, ingen bitterhet! Grattis Norge!!
Hur tänkte jag nu?

Ja, hur tänkte jag egentligen? Jag är ledig varannan helg numera, och jobbar varannan. Den här helgen är egentligen min lediga helg, underbart va? Dock tog jag för ett par veckor på mig att jobba den här lördagskvällen. Min, före detta, lediga lördag. Det är Robinson. Men än viktigare, det är Eurovision Song Contest. Men som sagt, jag jobbar ikväll. Vet inte hur jag tänkte när jag lovade att jag skulle jobba, med största sannolikhet så tänkte jag inte alls.
Opersonligt.

Det känns som att min blogg är den mest opersonliga i hela bloggosfären. Jag skriver bara om opersonliga saker. Inte mina tankar, inte vad jag känner, vad jag vill. Jag kan liksom inte formulera det. Samtidigt så vill jag inte att det ska bli en leffeblogg, fiskpinneblogg eller vad man nu vill kalla det. Jag vill ju att bloggen ska vara rolig, intressant för fler än de som känner mig. Och fler än de som bryr som om om vad jag åt till frukost. Också har jag ju hört att man inte ska hänga ut sig alltför mycket på nätet. Och det kan ju vara bra att tänka på, i viss mån.

Man måste helt enkelt hålla en bra balans, en balans mellan allmänt och personligt. Det är en trådfin lina som man bör balansera på, det är svårt och det känns som om jag trillar av hela tiden.
Mjölkskum II.Frukostlatte. Jag har just upptäckt att en egen mjölkskummare är ovärderligt!!
Mmm.

Finns det något mysigare än att sitta själv, mitt i natten och äta nachos med hemmagjord guacamole? Nej, jag tror inte det.
Intressant.

Häromdagen var jag och Vilhelm och shoppade lite på Lindex, blev en hög med kortärmat till Vilhelm. Både bodies och t-shirts, bland annat dessa två;En stycke rödvit-randig body, en stycke blåvit-randig body. Den ena från "flickavdelningen" och den andra från "pojkavdelningen". Den röda i storlek 92, den blåa i storlek 86. Enligt lapparna alltså, i praktiken är de exakt lika stora. Intressant.
Arga skavsår.

Vilhelm var morgonpigg, och jag var arg som ett bi imorse. Så det fick bli morgonpromenix. Klockan 07.18 traskade jag och Vilhelm ut genom porten, kom tillbaka alldeles nyss! Skavsår fick jag dock, på stortån, lilltån och hälen. Varför tycker inga skor om mig?

Anledningen till ilskan, min sambo är slående lik en strandad säl. Medan jag går upp, hämtar Vilhelm, byter blöja på honom, torkar upp vattnet som Vilhelm vält ut (ur en burk som sälen så lägligt ställt på vardagsrumsgolvet), räddar våra telefoner, räddar lampan, ger Vilhelm frukost så ligger P kvar och trynar. Trots många ilskna frustanden från mig. Lovely morning! Imorgon är det dock min, min, min alldeles egna morgon.
Mjölkskum.


Vilhelm har kommit på en ny grej. Han tar en klunk mjölk, gurglar rejält, flinar och sväljer. Mycket fräscht och väluppfostrat.
Muggar!

I samband med packandet idag passade jag på att rensa lite. Vi har mängder av muggar, men inga som matchar varandra. Mest reklammuggar, udda muggar, fula muggar. Så alla dem har jag slängt ner i en låda märkt "Loppis". Hittade istället de här på Ikea;Visst är de ursnygga? Får bli sådana i lila, vitt och svart. Tror att det kan bli snyggt att blanda lite. Priset, ja, det var nästan det bästa av allt. 5 kronor styck, klart överkomligt!!
Inget fotande.

I julklapp, för knappt fem månader sedan, fick jag och P ett presentkort av min mamma. Presentkort för fotografering av Vilhelm på Ateljé Firsova. Har tusen gånger varit på gång att gå in för att boka tid, men det har alltid kommit bulor, skrapsår, rivmärken och blånader i vägen... Det slår aldrig fel. Imorse tänkte jag smita in där och boka tid. Tre minuter efter att jag tänkt tanken ramlade Vilhelm ner från soffan, och slog huvudet i soffbordet. Resultat; Very big och röd bula. Suck.

Ni som tänkt att ta fina bilder på era barn hos fotograf, och vill slippa bulor och blämärken. Boka en tid fort som attan, helst redan på BB.
Bomben.

Japp, dags att släppa bomben här också. Mina föräldrar är informerade, Ps föräldrar är informerade. Och faktiskt, de tog det förvånansvärt bra! Jag är inte gravid. Vi ska flytta. Den fjärde (!) lägenheten på 9 månader är det som väntar. Det roligaste av allt är att kommande lägenhet är identisk med den första vi hade, som vi lämnade i september 2008... Första juni flyttar vi, och efter det blir det ingen mer flytt förrän jag byggt mitt vita kalkstenshus i Blekinge skärgård. ;)

Jag och Vilhelm har börjat packa idag. Jag packar i, han packar ur. Jag är duktig och skriver på varje låda vad som finns i, och vilket rum lådan ska langas in i till att börja med. Vilhelm byter plats på alla saker, så att mina trosor hamnar i kökslådan, stearinljusen i badrumslådan och besticken i förrådet.
Turligt nog.

Jag får snart spunk på alla Facebook-quiz. Tidsfördriv i all ära, men snälla, publicera inte alla resultat! Jag drunknar i dem. Hittade ett quiz igår, som verkade vara menat för mig. Och det var ju tur att resultatet blev som det blev, och inte Coop eller Lidl. Eller ve och fasa, Willys!

Dallertarm.

Övertrött, uttråkad, kass humor. Välj själv. Det var längesedan jag skrattade såhär mycket!! Familjeliv, som så många gånger förr. Ta en titt här.
Music.

Har precis tankat telefonen med musik, powerwalk nästa. Behöver dock massa tips på bra musik! Har blandad musiksmak (minst sagt), har precis slängt över en del Lady Gaga och massa melodifestivalmusik. Samsas bra med Takida, Kent och Red hot chili peppers. Men mera tack! Känns rätt patetiskt att ha 107 låtar i telefonen, när jag får plats med 1900 stycken. ;)

Vad finns i din telefon/mp3?
Rosa!

En sak som jag faktiskt unnar mig lite då och då är snittblommor. Ser så fint ut, och man blir så glad! Det är kort sagt väl värt pengarna. Blomnissen på jobbet hade med sig massa ljuvliga gerberor häromdagen, givetvis kunde jag inte motstå dem.Och, jajamän. Jag tror att jag fick till rundade hörn. Tack Ina och Anonym!
Rundade kanter.

Jag har funderat, trixat och försökt. Men jag kan verkligen inte få till rundade kanter på mina bilder i Photoshop. Skulle vilja ha alla bilder till bloggen i samma storlek, och med samma rundade kanter, för att hålla ihop det lite. Skulle se mycket snyggare ut, och estet som jag är så... Dock får jag inte till det. Borde egentligen fråga lillebror, men han har fullt upp med examensprov. Så jag frågar er istället, hur gör man?!
Molly.

Städningen tidigare idag hade ju ett syfte också, besök. Av Molly, Molly Monster eller Molly Mus. Idag gick vi ytterligare ett steg i inskolningsprocessen, hon fick nämligen vara själv här en stund utan husse och matte. Gick prima! Lite gnälligt och ledsamt var det, men klart över förväntan. Den där pingsthelgen ska vi nog klara av, Molly och jag. :)

Puh.

Jag städar, och städar, och städar. Diskar, torkar och sopar. Ja, ni läste rätt. Sopar. Som förr i tiden, innan dammsugarens tid. Min söta, röda lilla dammsugare Linnea vill inte vara med längre. Så, jag måste skaffa en ersättare! Har ni några tips? Ett krav har jag, den ska vara färgglad. Ingen svart, vit eller grå fyrkantig sak. Rundade former och färgglad, gärna grön, så att den matchar min älskade blender.

Några tips? Vad är det som suger rent era golv?
enmynta.se

Nu verkar min egna domän fungera som den ska, än så länge åtminstone. Nya adressen är alltså, enmynta.se . Dock fungerar hederliga badhusgatan.blogg.se också. Wow, skitfränt! Eller hur?! :D
Kyckling.

Santa Marias färdiga kryddmixer, som man blandar med kokosmjölk och kyckling, är nog en av världens bästa uppfinningar. Green curry är min favorit, alldeles lagom starkt och sååå gott!! En gryta med just det puttrar på spisen nu, och det doftar ljuvligt i hela lägenheten. Mm. Har ni inte testat, så gör det!!

Som sagt, urenkelt.

1 påse Santa Maria Green curry (finns i thai-hyllan på Ica/Coop)
1 burk kokosmjölk
Kyckling, filé eller kycklingklubbor
Eventuellt lite fiskolja
Smör/olja att bryna kycklingen i

Bryn kycklingen så att den får lite färg. Häll på kokosmjölken, kryddmixen och eventuellt en skvätt fiskolja. Rör runt, och låt småputtra tills kycklingen är färdig. Servera med ris eller nudlar. Lovely!!
Money, money!Min Bugaboo är omplacerad. Sorgligt, dock verkade köparna vara väldigt trevliga så jag hoppas att den kommit till ett bra hem. Och i utbyte fick jag ju ett antal härliga sedlar. Vad blir det av det? Kanske en sådan här. Eller ett par sådana här. Och en sådan här. Och varför inte ett sådant här?!Eller nej, nu vet jag. Sådana här. Inte bara en, utan ganska många. Mm.
Fullproppad dag.

Har varit mycket på gång idag, och mer blir det.

  • Hämtat bokhylla i Karlstad, Blocket-fynd. 100 kronor, alldeles lagom dyrt!
  • Städat badrum. Välbehövligt, som alltid. Undrar om mitt handfat har en inbyggd hårmagnet?
  • Väntar på vagn-spekulanter. Bugaboon ska få ett nytt hem, hoppas de gillar den!
  • Ompekning av domännamn. Hur då?! Hjälp!
Myskväll.

Igår när jag kom hem stod en iskall Asti Cinzano och väntade i kylen, tack älsk!! Sparade den till ikväll, Robinson och lite fusk-bubbel. Och chokladmousse, låter som en helt okej kväll va?Ha en urhärlig kväll allihop, det ska jag ha!
Enkelriktat.

Har precis kommit hem efter en mycket lång dag på jobbet. Skönt!

En sak slog mig idag, igen. När jag får en kund tittar jag upp, säger Hej och ler lite. Vid några tillfällen varje dag så får jag noll respons på det ifrån kunden. Jag säger Hej, kunden tittar på mig men rör inte en min. Jag slår in kundens varor, och säger beloppet utan en reaktion från kunden. Jag säger Tack. Kunden säger ingenting. Jag frågar om kunden vill ha kvittot, har jag tur får jag lite mutter tillbaka, men inte alltid ens det... Vad är det egentligen med folk? Är de döva, stumma eller enbart ouppfostrade? Tycker att det är helt vanligt folkvett att säga Hej, Tack, visa att man ser människan som sitter mittemot. Men tydligen så är det inte alla som tycker så.
Guldkorn.

Jag blir kär varenda fredag. I någon Talang 2009-deltagare. Helt sjukt vad många duktiga, charmiga och talangfulla människor det finns. Gårdagens favorit, inte helt otippat, ukulele är ju nästan som gitarr. Sjunger gör han också. Och I'm Yours, min absoluta favoritlåt, ja vad säger man...?


Erik Martinsson - I'm yours
Dripp dropp.

Dripp dropp, som alltid den dagen Sunnemârten (Sunnes marknad, på svenska) går av stapeln. Men det är rätt charmigt ändå, hela Sunne kommun samlas bland nougat, ballonger och strumpor. Tillsammans med Sunnes alla paraplyer. Och där fäktas man under ett par timmar, duckar för ett paraply här och duckar för ett annat där. Som sagt, charmigt. Tog en snabb sväng med Emma, femton minuter brukar vara fullt tillräckligt egentligen. Det vanliga, strumpor (14 par för 100 spänn!!) och nougat. Kap.

Dessutom hittade jag världens sötaste, världens minsta (superfusk, made in Taiwan) Crocs till Vilhelm. Röda precis som mamsen har, i sommar ska vi matcha, jag och Vilhelm!
Twitter.

Jag twittrar, precis som resten av Sverige. Precis som Daniel Westling, bland annat. Galet kul!
Förändring!

Under dygnet som gått har det skett stora förändringar här, härligt va? Till att börja med, ny design. Tack så hemskt mycket Inisen, I love it!! Och, när vi ändå är igång. Namnbyte! Mynta har jag en tid kallat mig på några olika communitys där jag är aktiv, egentligen utan någon bakomliggande anledning. Det är ett jäkligt snyggt namn/ord helt enkelt. Så det fick det bli! Domänen www.enmynta.se är dessutom min numera, så när jag funnit min tekniska ådra (förhoppningsvis i helgen) kommer bloggadressen att ändras. Som sagt, förändringar! Till det bättre hållet dessutom, känns bra.
Min nya kärlek.

Ja, jag har gått och blivit kär igen. På riktigt. Ossian heter han, en sprillans ny, mörkblå Sony Ericsson W595. Han har verkligen allt jag vill ha! Kärlek vid första ögonkastet.

Lycka!

Idag är turen uppenbarligen på min sida. Tävlade häromdagen om en bloggdesign hos Inisen, bästa designmakaren i bloggvärlden. Och kan ni gissa vem som vann?! Jag!! Det gjorde verkligen min dag. Underbart! Håller som bäst på att bestämma mig om det ska bli grått eller grönt, det lutar åt grönt. Vårigt och härligt!
Till alla våra grannar.

Vi försöker inte dränka vår son. Och vi slår honom inte. Vi biter honom inte. Och inte heller drar vi i hans blonda fjun. Det låter bara så, högt och gällt, när han ska sova. Övertrött kallas det. Ni behöver alltså inte påkalla socialtjänsten.

Tack på förhand!
120 centimeter.

Varför har Ikea bara en säng som är 120 centimeter bred?! Hemnes visserligen, och den är ju ap-snygg, men nja. Vad jag ska med en 120 centimeters säng till? Ja, det lär ni få veta inom en snar framtid.
Folk.

Man slutar aldrig att förvånas. Vi har kupongvecka på jobbet den här veckan. Och snälla, alla söta kunder, givetvis måste jag ha kupongen av er för att rabatten ska dras på era munkar/sopsäckar/grillkorvar/whatever. Kupongen, ja, den finns i häftet som ni fått i er brevlåda. Så, då var det utrett.
Mys-pys.

Tillbringade nästan hela gårdagen i Gårdsjö, hos mamma. Mys-pys. Underbart väder, melonglass, vitsippor och solsken. Jag älskar våren!!

Feglort!

Jag tycker överlag att årets Robinson har varit strålande, betydligt bättre än det var när det gick på TV3. Nästan i klass med originalet från SVT, vilket måste anses som ett gott betyg. Dock, en sak jag tröttnat totalt på. Alla som frivilligt lämnar Robinson, som ber om att få bli utröstad. Hittills är det nog bara Beatrice (den dödsälskande norrlänningen), Billing och Rafael som blivit utröstade/utslagna mot sin vilja. Trist! Priset togs igår, av Christian Ternstedt. Som bad om att få åka hem. Med största sannolikhet för att hans pakt sprack. Vilken loser, en motgång och han lämnar. Fegt Christian, fegt.
Sommarplåga?

Årets favorittippade kandidat till titeln "Sommarplåga 2009". Är det verkligen så illa? Det verkar inte bättre. Till och med Basshunters Boten Anna slår den här låten med hästlängder...


Promoe - Svennebanan
Pain.

Jag har en enda finne. En enda liten, pluttig sak. Den sitter precis under bh-bandet. Det är så typiskt.
Ljuvliga sovmorgon.

Idag var det tydligen min tur att få sovmorgon, härligt och framförallt mycket välbehövligt! Klockan 06.15 vaknade Vilhelm. Klockan 06.25 puttade jag fortfarande på P för att han skulle gå upp och hämta honom. Vilket han också gjorde, efter mycket om och men... Klockan 06.50 hör jag hur Vilhelm smular sönder frigolit över halva vardagsrummet. Rusar dit, stoppar honom och går och lägger mig igen. 07.00 har jag nästan somnat. Då får jag en gympasko i storlek 43 kastad i ansiktet. Lovley!

Frigolitsmulor, fläskläpp och inte sådär överdrivet mycket sömn. Det är ju billigare än silikon och botox åtminstone. Och ingen kan ju klandra mig från att inte komma upp i tid.
Hallå?

Vad fasen gör folk egentligen? Min besöksstatistik har gått spikrakt nedåt i flera dagar nu. Pinsamt illa! Det är väl inte så att alla är ute i det fina, varma, soliga och underbara vårvädret?! Näää.
Handlingsvett.

Det finns ingenting som gör mig så irriterad som människor helt utan handlingsvett. Inte handling-svett, utan handlings-vett alltså. Plocka upp sakerna ur kundkorgen/kundvagnen, en och en. Placera dem på rad på bandet, med streckkoden mot dig. Bygg inga varuberg! Kliv fram och placera kroppen mittemot kassörskan, säg Hej och titta på kassörskan. Inte åt andra hållet, ner i golvet etc. Släng inga cigarettpaket på vågen framför kassörskan. Bli inte sur och irriterad om du måste visa legitimation. Det är inte heller kassörskans fel om en vara är märkt med fel pris/korvbröden är slut/tomaterna är ofräscha/ditt kort inte fungerar i betalterminalen/du har glömt plånboken i bilen/det är lång kö och så vidare, och så vidare. Betala dina varor, betalar du med sedlar så släta till dem lite och lämna inte över dem ihopvikta till frimärkesstorlek!! Säg tack. Packa ihop dina varor innan du rensar plånboken och pratar semesterplaner med grannen i kassa 3.

Tack på förhand!!
Paparazzi.

Jag brukar inte fastna för sådan här musik, inte alls min stil. Men den här låten, jag älskar den!


Lady GaGa - Paparazzi


I'm your biggest fan
I'll follow you until you love me
Papa-paparazzi
Baby there's no other superstar
You know that I'll be your
Papa-paparazzi
Valborgsmässoafton.

Igår var det inte bara kungens födelsedag (som inte firas speciellt i vårat hem), utan också Valborgsmässoafton. Egentligen vet jag inte vad det betyder mer än att man grillar, tänder brasor och dricker vin. Och det är ju faktiskt hyfsat trevligt, oavsett vad den egentliga anledningen till det beteendet är. Vi hade tänkt att vara hemma och softa, utan grillande, utan brasa och utan vin. Men vi hamnade i Bjälverud, hos Ems och David. Supertrevligt!

Hade med kameran, men den kom aldrig upp ur väskan. Som vanligt. Hade hur som helst jättemysigt, även om det blev kallt att sitta ute! Vilhelm hade också väldigt trevligt, åt chips (ja, kära nån!!) och beundrade vovven på avstånd. Idag mår jag som jag förtjänar, minst sagt.